Jump to content
PirateClub.hu

Bornzérmes lett az LG


Daniels
 Share

Recommended Posts

A Motorola esete jó példa arra, hogy bizony néha megéri elgondolkodni egy-egy piaci elemző írásán, még akkor is ha kicsit kritikusabb hangvételűre sikeredett. Az újraélesztett ?penge? Motorolát, azaz a RAZR V3 újabb kiadását már bejelentésekor is elég szkeptikusan fogadták a piac szekértői, hiányolva belőle a technikai innovációt és az ötletes megoldásokat. Az amerikai óriás ezután is számos figyelmeztetést is kapott, hogy hiába úszik szembe az árral, a piac megapixeles kamerákat, 3G átvitelt és fejlett multimédiás képességeket akar, vagyis egy-egy sikeres dizájn önmagában nem elég az időtálló sikerhez. A Motorola azonban túlságosan is sokáig próbálta újra és újra átcsomagolni az egyre inkább elavuló megoldásait, melyre végül a haza piac is ráunt, és így a hanyatlás elkerülhetetlenné vált. Alig fél éve a Motorola még a gyártók közötti ranglétra harmadik helyén állt, mára azonban már csak a szintén nehézségekkel küszködő Sony Ericssont tudhatja maga mögött, átadva helyét az LG számára. 2008-ban az LG több mint 100 millió mobiltelefon értékesített, mely csak hajszálnyival több, mint a Motorola által leszállított 99,9 millió, vagy a Sony Ericsson által értékesített 96,6 millió készülék. A dobogó ezüstérmes helyét a Samsung stabilan őrzi a 200 milliós eladással, míg a mobilpiac egyértelmű ura a Nokia, mely a 470 milliós forgalmával majdnem akkora forgalmat bonyolított le, mint a következő négy piaci szereplő összesen.

 

forrás: mobilarena.hu

 

ranks.jpg

 

Hát ez meglepő egy picit, pl. Samsung 2. hely, Sony utolsó... még a motorolából is több kelt el...

 

Nokia fikázóknak emelném ki:

 

a mobilpiac egyértelmű ura a Nokia, mely a 470 milliós forgalmával majdnem akkora forgalmat bonyolított le, mint a következő négy piaci szereplő összesen.

 

Link to comment
Share on other sites

Sajnos az Se már egy ideje igencsak "gyenge". Igazából a k750 óta nem volt igazán sikeres telefon tőlük, talán esetleg a k800, nagyon mást nem lehet említeni sem. A samsungon meglepődtem, nem tartom olyan jó telefonoknak őket, hugomnak egy éves az e250-e, már nehézkesen lehet kicsúsztatni. Bár ezek az új érintő lcd-s cuccok egész tetszetősek tőlük, mondjuk azokról nem tudok túl sokat.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Nekem most egy LG KU990R (Talma reklám) telóm van,és nagyon megtetszett. Árához képest (42ezer FT) ennél jobb telefont nem talál az ember szerintem.

 

Most az LG nagyon odatett a KP500-al is,mert azt is 40 körűl megkapja az ember,és hihetetlenűl szép,jó,okos telefon,

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...