Jump to content
PirateClub.hu

1 film, 2 hangsáv!


huvelyes8
 Share

Recommended Posts

Hali!

Nekem a köv. gondom van.

Van ugyebár a LOST c. nagyszerű sorozat :-) Megvan angolul és magyarul is a film, de a két film fps-e nem egyezik (23,976 és 25.000 ha jól emlékszem). Ezen felül a két film hossza sem egyezik (sem a hang, sem a video) (gondolom az fps-ből adódóan), az egyik film 1-2 perccel hoszabb, mint a másik.

Namármost VirtualDub-bal dolgozom (és ebben gondolkodom), az időtartamot is onnan lestem meg. Azt szeretném elérni, hogy 1 avi-m legyen 2 hanggal (angol+magyar). Egyesítettem a képet 2 hanggal, de egyiknél csúszik a hang. Hogyan lehetne elérni, hogy szinkronban legyen mindkép hang a képpel?

Várom segítségeteket!

Előre is köszi!

 

LAcc

Link to comment
Share on other sites

Elkelne ide egy szaki például, ide a Filmszerkesztés részlegre. Érdekel a téma engem is nagyon, de például még csak most sikerült olyan gépet beszereznem, ami elég erős a videószerkesztéshez. Próbálok utánanézni a dolgoknak, de így nehéz, hogy azt sem tudom mit kellene keresni :D

 

Na de konkrétan a te problémádról... találtam egy témát a PCWORLD weboldalán:

http://www.pcworld.hu/forum/lofiversion/index.php/t3240.html

Kicsi konkrétabban, azok alapján amit végigolvastam, ezt a leírást találta a témaindító a legjobbnak:

http://fgab.freeweb.hu/video/Szinkron_keszites/szinkron.htm

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Az én kérdésem az lenne, hogy van egy filmem (AVI) de 2 csatornás.

Ebből csak a magyar szinkront szeretném megtartani és az angol hangsávot ki kellene törölnöm.

Hogyan és milyen progival kell ezt megcsinálni?

Köszi előre is a választ.

Link to comment
Share on other sites

Az időzítéshez mindekép szükség van egy komolyabb progira. pl. Premiere pro. Ott a 2 hangsávot egymás alá teszed, majd keresel egy olyan pontot, ami jól elkülöníthető hang van pl. lövés, reccsenés stb. Tehát ami hirtelen hangváltozás, ott elvágod a hanganyagot, majd ezt ugyanúgy megteszed az angol audio sávnál is. Utána a két sávot egymás alá helyezed a vágási pontoknál és akkor elvileg szinkronban lesz.

 

Mivel mondjuk NTSC és PAL rendszerről van szó, elég nehéz dolog okosat mondani. Létezik átkonvertálás, de házi keretek között nehéz.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Lótúrót nehéz: Naponta csinálom, nem olyan bonyolult mint látszik. Leszeded a besweet progit és hozzá a belight kiegészítőt. A hangokat valamivel wavba tömöríted. Beadod a proginak. Aztán jobb oldalt kiválasztod, hogy wavba mentsen. És a kimeneti könyvtárat. A további haladó beállításokban kell kiválasztani hogy a hangot miről mire konvertálod. 25.000fps ről 23978-ra azaz pal ból ntsc-re ekkor a hang rövidülni fog ugyanis egy mp alatt több képkocka játszódik el, a 23978-ról 25-re tehát NTSC-ról PAL-ra az az előző folyamat fordítottja azaz a hang nyúlik mivel kevesebb képkocka játszódik le 1 mp leforgása alatt. Ha beállítottad miről hopva konvertálsz alul nyomsz egy process gombot és vársz. Ennyi.

 

A hangcsúszással kapcsolatban:

Betöltöd a filmet én speciel nandubba szoktam, és betöltöd az audio menüben a szinkront, a video menüben bepipálod a direct stream copyt-t (ezzel nem tömörítjük újra a videót). Aztán audio menü interleaving menüpont azon belül screw correction és itt kell megadni neki hogy mennyivel csúszik a hang a filmhez képest. Ha túl hamar van a hang a képhez képest, pozitív számot kell beírni + jel nélkül!! Ha késik a hang akkor negatív számot ide kell a mínusz jel elé. Ja és 1másodperc =1000ms tehát 4mp csúszás akkor 4000-et írsz a kockába (ha ugye hamar van a hang). Asszem röviden ennyi.

Ha valakinek help kell nyugodtan kérdezzen, privátban, vagy itt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...