Jump to content
PirateClub.hu

Avi-ból Dvd készítése


tibiole
 Share

Recommended Posts

Avi-ból Dvd készítése

 

Még az elején szeretném felhívni a figyelmet, hogy ezzel a programmal csak aviból és mpegből lehet dvd-t csinálni, úgyhogy ha ogm-ünk vagy mkv-nk van, akkor azt előbb át kell konvertálnunk. Mondjuk én nem is tudok olyan programról, ami ezeket a formátumokat is támogatná, de ha van, akkor azt jelezzétek felém. Akkor következzen a leírás.

 

 

Milyen program kell hozzá?

- Ulead Dvd Moviefactory 3 Disc Creator

 

 

1.) Megnyitjuk a progit => Create Video Disc => alapból az első, a „DVD” van beállítva, úgyhogy hagyjuk is meg, hiszen dvd-t akarunk csinálni => OK.

 

2.) Add media => a másodikra, az „Add video files”-ra klikkelünk => Megnyitás (csak avi, mov, wmv, mpeg file-ok).

 

3.) Lent a sávban figyelni kell, hogy a 4,7 Gb-ot ne haladja túl, ha túlhaladja, azt pirossal fogja jelezni.

 

4.) Ha túlhaladta, akkor legalul, balról a második ikonra, a „Project Settings”-re kell kattintanunk => Change MPEG Settings => Costumize => és a „Video data rate„ kbps-emjét lejjebb visszük, de csak annyival, hogy pont a piros sáv alatt legyünk. Ezt többször próbálgatni kell, mert rögtön nem látjuk az eredményt, csak ha leokéztuk.

 

5.) A „Create Menu” mellett van egy pipa, a leírásomban most erre nem térek ki, én nem foglalkoztam menükészítéssel a minőségromlás miatt, úgyhogy most itt töröljük ki a pipát.

 

6.) Következőként állítsuk be a fejezeteket, hogy a filmünkben lehessen léptetni is. „Add/Edit Chapter” =>Auto => beállítjuk hány percenként legyen fejezetváltás => OK => és dolgozik egy kicsit az ügyön.

 

7.) Még mielőtt továbblépnénk, azért még legalul a bal első ikonra, a „Settings és Options”-re kattintsunk, azon belül a Preferencies-t válasszuk ki, és itt állítsuk be a TV system-et és a a Working folder-t (hogy hol dolgozzon a program). Megjegyzem, a művelethez kb. 8 gigányi helyre van szükség (full dvd esetén).

 

8.) Oké, mindent beállítottunk, jöhet a befejezés, a jobb alsó sarokban nyomjunk egy Next-et, bejön ez után a Preview Motion Menü, ahol bele tudunk nézni a filmünkbe, itt nem kell csinálnunk semmit se, megint Next, beteszünk egy üres dvd-t (én ajánlanám az újraírhatót), persze a vinyóra is menteni fog és az Output-ra kattintva a program elkezd dolgozni. És nem kis idő, ha egy 700 megás filmet konvertálunk át, akkor itt kb. 3 óra hosszú munkafolyamatra kell számítanunk.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 months later...

én a VSO DivxToDVD nevű programot használom, mert egyszerű és könnyen átlátható, csak megadom neki az .AVI fájl(oka)t, megadom, hova mentse a DVD-t és kész. eddig semmilyen problémám nem volt vele, nekem ez jött be legjobban

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

hi tibiole.

én a jóbarátok évadjait szeretném kiírni (kb évadonként 24avi=>Dvd-re), úgy h az asztali dvd lejátszón menjen.

Ezzel a progival meg tudom csinálni?-vagy előtte össze kell fűznöm az avikat és csak utánna....????

előre is köcce.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Az eredeti témához, tehát aviból dvd-hez én a tmpgencoder családot ajánlanám. Elősször is a tmpgencoder plussal dvd-t készítünk. Itt csak annyit tesz, hogy nagyobb felbontást enged és bitrát, majd a kapott mpeg fájlt dolgozzuk át tmpg dvd authorral. Ha véletlen ac3-as hangja van az avinak egy pluginnal az is megoldható.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

NEm tudja vki,hogya tévék tőbbsége melyiket kezeli a NTSC-t v. a PAL-t?

 

Európában a PAL tv-k az elterjedtek, az NTSC formátum amerikában jellemző.

 

PAL (Phase-Alternation Line)

Számos európai országban szokásos színes tévé rendszer. Másodpercenként 50 félképpel dolgozik, és a színek közvetítésénél soronként változó, a színre vonatkozó információkat használ, miáltal a közvetítést zavaró tényezők megszűnnek. Ezáltal a színek közvetítése biztonságosabb mint az NTSC-rendszernél.

 

NTSC (National Television Standards Comittee)

Az amarikai színestévé-rendszer. Ez a rendszer minenekelőtt a másodpercenként lejátszott féképek számában (az NTSC esetében 60) és az eljárásban - amivel a színre vonatkozó információkat közvetíti - tér el a PAL-rendszertől. A rendszer neve attól a szabványt megállapító bizottságtól származik, amely kifejlesztette ezt a rendszert. Mivel az NTSC-rendszer különösen fogékony az átviteli zavarokra a színek lejátszásánál, tréfásan "Never The Same Color"-nak is nevezik: tehát egy és ugyanaz a szín egyszerre sosem jelenik meg a képernyőn.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Nem a legfelkapottabb a téma. :)

De azért én is leírom a készítés menetét.

Én avi2dvd-t használok és mellé a CCE-t (Cinema Craft Encoder-t) a videó kódolásához. 700 megás filmet 4; 1400 megás filmet 3; míg mozis vagy tv-s felvételt 6 pass-sal.

Az avi2dvd végtelenül egyszerű, tud magyarul is; HD minőségű avi-val is megbírkózik, ha van fent megfelelő codec a gépen. dvd5 vagy dvd9 formátumot is meg lehet adni, pal-ntsc illetve ntsc-pal átalakítást is tud a program. a használatához minimum 10-11 giga szabad helynek kell lennie a HDD-n.

 

A dvd-ből avi-t varázsoláshoz dvd decrypter-t és dr. divx-et használok. A decrypter-rel leszedem a filmet egy nagy 4,7 gigás fájlba, majd azt megnyitom a dr. divx-szel. Ott be lehet állítani, hogy meghagyja-e az eredeti ac3 hangsávot, vagy alakítsa mp3-ba; 1 vagy 2 CD-s beállítást is alkalmazhatunk, vagy kézileg is megadhatjuk az elkészítendő avi méretét.

Link to comment
Share on other sites

schumifun

 

Végre valaki aki nem csak az átalakitásra szánt időt nézi hanem a minőséget is, azt azért tegyük hozzá a CCE nem a gyors progig közé tartozik a beállitása is megér egy misét (jobb gombos menü) de a készitett videó minőségével alig akad progi ami felveheti a versenyt.

 

A Dr.Divx jó progi egy a hátránya csak 5.21 codec-fölött dolgozik. Minősége pedig alapbeállitásokkal is jó. Egy hátránya azért van a DTS hangsávot nem szereti ezért elötte azt át kell alakitani AC3-ra

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy melyik progival megoldható, hogy felirato(ka)t is ráírjak dvd formátumba? Gondolok itt srt v sub feliratra.

2CD-s film esetén odáig eljutottam, hogy filmet egyesítettem VirtualDub-bal (az kb. 3 perc :) ), ami igaz nem szereti a változó bitrátás (VBR) hangsávot, feliratot pedig SubtitleWorkshop-pal, és így nem is csúszott se hang, se felirat. Csak azt nem tudom hogy mivel lehet konvertálni DVD formátumba, hogy legyen felirat is. Sőt hogy választható legyen többféle felirat (+ akkor már több hangsáv is).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...