Jump to content
PirateClub.hu

Élő hangszeres vs. elektronikus zene


Daniel
 Share


Recommended Posts

  • Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

b4m : amit belinkeltél az még el is fogadható a szinti miatt is.....még az is elfogadható hangszernek és rengeteg más műfajban is használják. De szerintem sejted hogy az elektronikus zene melyik oldalára céloztam korábban.

Persze gondoltam, csak azért ha a másik oldalról nézzük akadhat akinek sértő, és alaptalanul, mert pl aki ilyet hallgat, mint amit linkeltem, az is az elektronikus zenét szereti, és nem kizárt, hogy az előadók akiket szeret értenek a zenéhez, és biztos magasabb szinten állnak, mint pl egy tiesto.

 

Sick Of It All: nem tudom kit kérdeztél, de ha engem akkor itt a véleményem: én az ilyet ugyanúgy semmibe nézem, mint gagát, szpírszt és hasonlókat.Nem mondható kreatívnak, vagy zeneinek, primitív cucc... Nem tudom milyen okból hallgatnak az emberek ilyet, de ha tippelni kéne azt mondanám, hogy valamilyen lelki probléma az ok.Azt mondjuk nem értem, hogy mi szükség van arra, hogy az emberből kihozzák az állatot, így is vannak olyanok, akiknél magától kijön.

Link to comment
Share on other sites

http://www.youtube.com/watch?v=MXgFRT_1zw8

és ezzel mi a helyzet??

Nagyon laza ;):D

Sokat nem tudtam kivenni a szövegből, de talán mély mondanivalója van. Kemény zene és kemény zene között is van különbség, ha már keményet akarok hallgatni, akkor inkább Opeth, mert ez legalább művészi.

 

nézd csak meg az "egyenruhát" meg magát a zenét, techno alapra Death Metal, ez azért nem túl megszokott semelyik körben sem...
De túl sok értelme sincs :S Mert ha vki a folk zenét keveri mondjuk a power metal-lal, akkor abból még jó dolgok is kisülhetnek :D
Link to comment
Share on other sites

Hát már én is leálltam az "efféle" zenékről, mondjuk ehhez fogható nem sok van.... :lol:

Max Deathcore, de az is ritkán :(

Amúgy meg szerintem elég kreatívak, nézd csak meg az "egyenruhát" meg magát a zenét, techno alapra Death Metal, ez azért nem túl megszokott semelyik körben sem...

Most nem tudom, hogy mi van, biztos jót linkeltél?Ezt a Berzerkert akartad?Mert én nem hallottam semmilyen technot, egyszerűen a dobos olyan gyorsan püfölte a dobot amilyen gyorsan csak tudta :D

A ruhájuk meg szerintem már elég uncsi, ugyanis az efféle öltözéket már a slipknoton is lehetett látni.

 

A kreatív alatt pedig azt értettem, hogy valamivel összetettebb ritmikájú, több hangból álló dallamvonala is lehetne a riffeknek, mert ennél még a gyermekdalok is összetettebbek :) Mert, ha valakit megszáll az ihlet akkor az illető fejében kétlem, hogy mindössze 4 hang szólalna meg :D Ez inkább olyan erőltetett dolognak hangzik.

Link to comment
Share on other sites

Ők szándékosan kezdtek úgy "zenélni", hogy techno-t nyomnak a többi hangszer és vokál alá vagy csak a dobos nem volt képes így tempóban dobolni és vmit ki kellett találni? Ha az első a helyes válasz, akkor arra gondolok, hogy vmi rosszat akartak kihozni a dologból, ami sikerült is :D Ha a második, akkor pedig a rajongók felé becsapás a dolog.

Link to comment
Share on other sites

Eredetileg egy dj fejéből pattant ki az ötlet (Luke Kenny) speedcore-t játszott, (ami nem tom mi a tököm), de ennek ellenére hatalmas death metal fan volt, és ötvözte a 2 stílust, és ebből született a The Berzerker nevű formáció.

Az elején dobgéppel vették fel a számokat aztán megtalálták azt a dobost, aki ezeket képes volt dobon is virítani, az ő neve Gary Thomas.

Link to comment
Share on other sites

Ez nem dob, próbáld meg nem 3 másodpercig hallatni a zenét :D

DE NEM MEEEEEEEGY!!! :D

 

Viszont azt is mondtam, hogy a techno alapja is dob, csak számítógépes.Csak akkor azt nem értem, hogy minek dobos?

Link to comment
Share on other sites

Egyébként a Mayhem is vmi hasonló "borzalmat" csinál.

képes vagy ezt a Mayhem-hez hasonlítani? pedig úgy emlékeztem, hogy neked jó a rálátásod a metálra...

 

tessék, ez tömény elektronika. minden tiszteletem a pasasé - tudtommal az előadás egésze egy improvizáció volt. persze a lemezeiből is árad a kísérletezési kedv:

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...