Jump to content
PirateClub.hu

nimbusz

Veterán
  • Pontszám

    113
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Profile Information

  • Neme
    Férfi

Legutóbb itt jártak

701 profil megtekintés

nimbusz's Achievements

Jómunkásember

Jómunkásember (7/24)

279

Közösségi hírnév

  1. Szia!

    A Múlt születése sorozatot eredetileg én készítettem. Ha kell valamelyik, írj, mega.nz elérhetést tudok adni, biztos lejön.

    nimbusz

     

  2. nimbusz

    A cél a 78 963 hozzászólás!!

    A végén lesz valami díj, vagy ünnepség, vagy akármi?
  3. Az említett újság feltette a brit kutatóknak a kérdést: "Lehetséges az, hogy egy férfi 8,2 sec alatt szerelembe essen?" Erre a brit kutatók: "Mennyit ér ez meg az újságnak?" A válasz: "Százezres példányszámnál k..va sokat, de csak ha igen a válasz." És lőn csoda. A brit kutatók pedig Malibun szürcsölgetik a szürcsölni valót.
  4. Mindig elbűvölt, hogy vannak, akik azt kutatják mi van mondjuk 100 millió fényévvel odébb, miközben az emberi civilizációnak még nagyjából száz éve van, aztán megfulladunk a saját kipufogógázunkba. Úgy értem, nem baj, ha ezzel foglalkoznak, de meg kéne gyorsan itt is oldani néhány dolgot, mielőtt kimegyünk.
  5. nimbusz

    I Am Legend - Legenda Vagyok

    A film egy 70-es években készült Charlton Heston film másolata, aminek a címe Omega ember volt. Ettől függetlenül jó film, Will Smith is jó benne, jobb mint Heston volt valamikor.
  6. Ugyan azt a dinoszauruszt tíz évvel ezelőtt teljesen másképp jelenítették meg, mint ma. A mai - és a tíz évvel ezelőtti - dinoszaurusz festmények 90%-a a képzelet szüleménye: néhány sok millió éves csontmaradványból megpróbálják elképzelni, milyen is volt az állat. Sokszor a fogáról hitték, hogy a karma, vagy a lábszárcsontról, hogy a bordája. Szerintem a képek legnagyobb része köszönő viszonyban sincs a valósággal, sokkal jobban el lehet adni egy kicsit nagyobb foggal, kicsit nagyobb karommal rendelkező raptort, többen jönnek a múzeumba, többen veszik a könyvet, stb. Nem azt mondom, hogy egyáltalán nem ilyenek voltak, de a kapott eredményt legtöbb esetben osztani kell hárommal. Amúgy a dinoszauruszok az evolúció egyik legjobban sikerült próbálkozása, 150 millió évnyi eredményes fennmaradással, amit nem a természet, hanem egy külső ok söpört el. Mi ezt nem mondhatjuk el magunkról, az tuti.
  7. nimbusz

    Mindnyájan űrlények vagyunk?

    "- ...és ebből következően a Föld banán alakú. - Bámulatos, hogy mire képes ma a tudomány!" Idézet Gyalog galopp. No comment.
  8. Miért nem költöznek el onnan az emberek?
  9. nimbusz

    Gigantikus lyukat találtak az űrben

    A fekete lyukaknak az a dolga, hogy elnyeljék a világegyetemet. Hogy mi jön ki a másik oldalon, arról még csak fantáziálni lehet.
  10. nimbusz

    Evolúció vs. Teremtés

    Galaxis utikalauz stopposoknak: "Kezdetben volt az Univerzum teremtése. Ez sokaknak rosszallását kiváltotta, s elterjedt vélemény szerint nem tartozott a legjobb húzások közé. Sok faj véli úgy, hogy a teremtésért valamiféle isten volna okolható, ám a Viltvodle VI jatravartidjai arra a nézetre hajlanak, hogy a Mindenség valójában a Nagy Zöld Trüsszentő orrlikából esett ki eredetileg. A jatravartidok, akik ezért örök rettegésben félik le életüket a Nagy Fehér Papírzsebkendő eljövetelére várva, ezt az elméletet Őstrüsszentés elméletként ismerik..." Így is lehet...
  11. A méhek eltünésével, és ezzel a jelenlegi tápláléklánc összeomlásával nem az emberiség vége jön el, hanem csak a jelenlegi tarthatatlan forma fog megváltozni, tudniilik az, hogy kb 5 milliárd embert próbálunk meg kajáltatni igen szűkös keretekből, és ezért minden energiaforrást felhasználunk. Ha dől a bili, ez az 5 milliárdos létszám le fog csökkenni arra a számra, amit a Föld a kihalt növényfajták nélkül ténylegesen el tud tartani. Lesz egy 100-150 éves időszak, amikor milliók és százmilliók halnak éhen rövid idő alatt, pusztító háborúk lesznek a maradék kajáért, aztán indulhat a müsor új leosztással.
  12. nimbusz

    Darwin majmot csinált belőlünk?

    Arról a hülyeségről hogy a "tudósoknak" nemk sikerült még előállítania szervetlenből szervest, azaz élettelenből élőt, csak annyit, hogy ezek a "próbálkozások" néhány évtizede folynak, egy-két laboratóriumban, nem túl nagy költségvetéssel. Az élet első nyomait körülbelül 3.8 milliárd (milliárd, nem millió vagy százmillió) évvel ezelőtti közetekben mutatták ki, nem humbug szinten. Azt kellene az ilyen cikkek íróinak felfogni, mielőtt elméleteket kreálnak, hogy az idő micsoda mélysége állt rendelkezésére a természetnek, hogy létrehozzon néhány alap elemből (nitrogén, hidrogén, szén stb) valami élőt. Mi emberek percekben, órákban gondolkozunk, a természet évmilliókban, évmilliárdokban. Darwint meg kár piszkálni, az ő evolúciós elméletén már régen túllépett a tudomány, ő csak az alapokat rakta le, szerintem helyesen.
  13. nimbusz

    Evolúció vs. Teremtés

    Az evolúció fogalmát nagyjából mindenki ismeri, de a Teremtés és Isten fogalmak egy kicsit zavarosak, szerintem ezt mindenéppen tisztázni kellett volna egy ilyen súlyos kérdés esetében. A Teremtés alatt a vallás(ok) által felvázolt cuccot értjük, vagy mit? Isten alatt a szakállas fickót? Így könnyű az evolúcióra voksolni. Ettől függetlenül az evolúcióban hiszek, abban, hogy 3 milliárd év alatt alakult ki az élet, és ebbe belefért, hogy a Természet pár száz millió évig kísérletezgetett a rendelkezésére álló anyagokkal, majd létrehozta az első ősi sejtet. Csak bele kell gondolni ebbe a mérhetetlen időintervallumba, és akkor el lehet ismerni, hogy ennyi idő alatt akrá az a csoda is megtörténhet, hogy az élettelen anyag élővé válik.
  14. nimbusz

    Feliratos vagy szinkronos?

    Az a legjobb, ha tud az ember annyira angolul, hogy kapásból értse a szöveget. A felirat egy kicsit elvonja az ember figyelmét a filmről, ezért csak félmegoldás, a magyar szinkron pedig mostanában tényleg gyetva, elvétve akadnak csak élvezhetők. (hozzá tenném, azért vannak olyan színészek, akiknek a magyar hangja annyira rögzült, hogy eredetiben már furcsa hallgatni)
  15. Alapban lábujjaktól felfelé indulok, a legvégén a fej. Amúgy aki komoly kapcsolatban gondolkozik, az kezdje felülről, mert azt kell majd néznie egy ideig, aki meg csak ...-ni akar az kezdj a "részletekkel".
×
×
  • Create New...