Jump to content
PirateClub.hu

david1519

Veterán
  • Pontszám

    277
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Contact Methods

  • ICQ
    0
  • Skype
    kérdezz engem.. ^^

Profile Information

  • Neme
    Férfi
  • Lakhely
    Erdélyi Magyar Tudományegyetem
  • Érdeklődés
    Programozó, rádiós, elméleti fizikus és polihisztor

david1519's Achievements

Citromdí­jas

Citromdí­jas (8/24)

11

Közösségi hírnév

  1. david1519

    Mi az idő?

    Van ilyen anyag: egzotikus anyagnak hívják. Elég sűrű ahhoz, hogy kis térfogatban óriási tömegű legyen. Ilyennel tudnók teret hajlítani. A Kerr-féle fekete lyuk gyűrűje is hasonlóan görbíti a teret.
  2. david1519

    Mi az idő?

    Az interciarendszerek mindig relative léteznek, ha nincs megfigyelő, akkor nehéz a gondolatot folytatni. Az időutzazás nem csak szerinted lehetséges. 1935-ben Van Stockum megmutatta, hogy lehetséges. Wikipédia cikket én írtam, esetleg olvasd el De volt itt már 2009 körül pár téma, amit jól körbejártunk. Keress rá, hátha találsz érdekességeket. A jövőből a jelen módosítása azért is nehezkes, mert a múlt nem módosítható. A húrelmélet azt mondja, hogy a párhuzamos univerzumok közül mindig az érvényesül (az lesz a jelen (észrevehetetlenül átváltunk a világok között)) amelyet élő valami a gondolatával okoz. Tehát a végtelen világ közül van egy csomó, amiben én ügyvéd vagyok, van egy csomó, amiben még kőkorszak van stb. - most ezek durva példák, de nullától különböző pozitív valószínűséggel léteznek. S a gondolataink azok, amik miatt az univerzumok változnak - de csak az élő körül, ugyanis legjobb tudomásunk szerint egy kavicsnak nincs tudata. Lehet, hogy az univerzumnak már van tudata, az más kérdés. Harmadik rész: A-ból B-be érdekes dolog az útépítés. Régen az etruszkok, ha el akartak menni a mai róma területéről délebbre, akkor átvágták magukat az erdőn eleinte, ami eltartott nekik fél évig. Később a rómaiak azt mondták, hogy építsünk utat, így szekéren csak három hét volt az út. A tér szerkezete sokkal bonyolultabb. Nagyon szép tenzorok írják le, borzalmasan stabilan - tele egzotikus helyekkel. A-ból B-be.... nem is ilyen egyszerű. A tér teremtődik magától. Borzalmas nagy energiák árán tudnánk teret teremteni mögöttünk, hogy eléfelé lökjük magunkat... persze lehet csalni. AZ univerzum is valószínűleg gyorsabban tágult a fénynél, bizonyos kezdeti állapotokban. Hiába, a kvantumosság elvei ilyenek.
  3. david1519

    300: Rise of an Empire (előzetessel)

    Már épp itt lenne az ideje.
  4. david1519

    Mi az idő?

    Érdekes elgondolás De atomi méretekben egy egység ciklikus rezgése univerzális időt ad mindenre. Az idő létező dolog, amit tudunk az entrópiával jellemezni. Időben előre haladva az entrópia mindig nő. Az időre persze kell jó mértékegység, ezt meg is alkottuk. No de amit írtál kedves Styler, abból az jön le nekem, hogy így a matematikai is egy általunk kitalált valami, hisz a számokat is az ember alkotta. Igen, magának. Viszont ha az egy az hét a hét meg egy, a pi értéke akkor is annyi amennyi. Ezek is univerzális állandók. Valahogy úgy néz ki ,hogy az univerzum akár él akár nem, levezethető az idővel és a matematikával, ami a fizika Szép napot, Dávid
  5. david1519

    Csajozós szövegek

    Én egyszer bedobtam vizsgák végével azt h.: nem lenne kedved egy fuckultatív programhoz? Na azóta már eltelt egy kis idő, de két évig működött az ADSL Azt meg csak olvastam, hogy: "magam alatt vagyok. pedig alattad kéne.." Szép napot!
  6. david1519

    Kedvenc sorozatod??

    A négy páncélos meg a kutya, Egy óra múlva itt vagyok, A tavasz tizenkét pillanata
  7. david1519

    A Nagy Hadronütköztető Téma

    Azért azt ne mondjuk, hogy ami Komáromnál volt földrengés tegnap az is a CERN miatt volt. A fekete lyukakat meg nem tudom ki találta ki, de ezerszer elmeséltem itt fórumon, hogy két naptömeg alatt nem nagyon keletkeznek fekete lyukak... A Föld meg nagyon nincs közelében egy naptömegnek sem... tehát mehet a varázslat, nem létezik, hogy fekete lyukat hozzon létre ember, pláne az, hogy a Földön.
  8. Nyugodj békében örökké Dani. Számunkra örökké itt leszel velünk. Miért kellett elmenned... miért.... :'(

  9. david1519

    for ciklus problémák

    Hajani, ahogy én látom mindenki vektort használt, csak tomb változóként Egyébként én az utolsó megoldást elfogadom, majdnem megírtam most assemblybe..
  10. Szép! Remélem én is kapok majd..
  11. Valahol úgy emlékeztem, hogy az atomi színtű adattárolásnál tartunk... vagy most átmosták a médiát vagy mi is történt pontosan..?
  12. david1519

    A cél a 78 963 hozzászólás!!

    mennyinél tartunk? tipp: több mint gyök kettő...
  13. Kedves SVHsolyom: Erősen foglalkoztatnak bennünket e témával.. igen. Nem csak rólam van szó! Én csak egy egyszerű ember vagyok -Csík megyéből származván-... itt még állást foglal pár elméleti fizikus. Egyébként nem valószínű, hogy a mérés helyes volt. 2011. X. 2. 18:38: A fény légüres térben körülbelül 297 600 km/s sebességgel halad, Einstein általános relativitáselmélete szerint viszont semmi sem lépheti át ezt a határt. Ez a paradoxon azonban megoldható, mivel egy fény impulzus valójában számos különálló frekvencia összetevőből áll, melyek mindegyike saját tempójában halad, ezt nevezik az impulzus fázis-sebességének. Ha minden frekvencia-összetevőnek ugyanaz a fázissebessége, akkor a teljes impulzus is gyorsabbnak tűnik. Mindazonáltal, ha az összetevők fázissebessége különböző, akkor az impulzus sebessége a köztük kialakult kapcsolaton múlik. Ha a sebességek eltérőek, akkor az impulzus úgynevezett csoportsebességgel mozog. A fázissebességek közötti kapcsolattal való trükközés lehetővé teszi a csoportsebesség szabályzását és egy illúzió megteremtését, mely szerint az impulzus egyes részei a fénysebességnél gyorsabban haladnak. Ez ugyan a fényre vonatkozik, de senki nem mondta, hogy a fotonok mellett ne vonatkozna a neutrínókra is. Ugyan azt se mondta senki, hogy vonatkozna, csak leírtam, hogy nem kell rögtön arra gondolni, hogy "megdőlt az eddigi fizika"...
  14. Jogos. Amennyiben azt nézzük, hogy egy testre miféle erők hatnak akkor, amikor a fekete lyuk szingularitásán áthalad... ezesetben newtoni egyenletek? Egy vicc. Senki nem tudja mi történik a testtel, vagy milyen erők hatnak rá, és mekkorák. Tippek azok vannak. Meg ahogy az aláírásomban is van, szingularitáson keresztül világvonalat nem folytatunk, tehát megszűnik létezni. Továbbra sem tudjuk, hogy mi hat ott rá. (Nehogy valaki azt írja, hogy: gravitáció.. ez nyilvánvaló.) De amiben egyetértünk azon tényleg fölösleges vitázni
×
×
  • Create New...