Jump to content
PirateClub.hu

NicK

ViP
  • Pontszám

    154
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

About NicK

  • Születésnap 03/30/1980

Contact Methods

  • Website URL
    http://nem.adom.meg
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Neme
    Férfi
  • Lakhely
    onnan :P

Legutóbb itt jártak

2,517 profil megtekintés

NicK's Achievements

Jómunkásember

Jómunkásember (7/24)

11

Közösségi hírnév

  1. NicK

    Windows XP-vel kapcsolatos kérdések

    Ez itt a kérdések, problémák helye, NEM pedig a kéréseké! Arra van külön topic. Az itt linkeket kéregetők warn-olva lesznek!
  2. NicK

    delphi mediaplayer

    ez valami hasonló: http://delphi.about.com/od/multimedia/l/aa112800a.htm egyébként pedig: TMediaPlayer.OnNotify Description OnNotify occurs upon the completion of a media control method (Back, Close, Eject, Next, Open, Pause, PauseOnly, Play, Previous, Resume, Rewind, StartRecording, Step, or Stop) when the Notify property is set to True before the call to the media control method. After an OnNotify event, the Notify property must be reset to True for the next OnNotify event to occur. The following code declares an array of strings named ModeStr, indexed by the TMPModes type. The Caption of a form displays the string describing the current mode of the device. Note: before running this example, initialize the Notify property of TMediaPlayer1 to True. const ModeStr: array[TMPModes] of string = ('Not ready', 'Stopped', 'Playing', 'Recording', 'Seeking', 'Paused', 'Open'); procedure TForm1.MediaPlayer1Notify(Sender: TObject); begin with Sender as TMediaPlayer do begin Form1.Caption := ModeStr[Mode]; { Note we must reset the Notify property to True } { so that we are notified the next time the } { mode changes } Notify := True; end; end;
  3. Google: http://www.google.hu/search?hl=hu&q=open+url+Delphi&btnG=Google+keres%C3%A9s&meta= Pl.: http://www.cryer.co.uk/brian/delphi/howto_openbrowserurl.htm ... ShellExecute(self.WindowHandle,'open',PChar(url),nil,nil, SW_SHOWNORMAL); ... Egy ciklussal végigmész az url-listádon, és a ciklusmagban meghívod a fenti függvényt...
  4. és milyen programnyelven gondoltad mindezt?
  5. NicK

    openSuse 10.2 tapasztalataim

    néhol ajánlott (van, ahol kötelező) legalább egy új partíciót létrehozni a swap-nak, ami afféle memóriaterületként működik. - mint a windows-ban a virtuális memória egyébként pedig ki kell pipálni azt a meghajtót, ahova a linuxot rakni akarod.
  6. NicK

    CrossOver

    szerintem Ubuntu vagy Suse
  7. NicK

    .exe falj

    exe-t szerkeszteni hexeditorral, vagy valamilyen decompiler-rel is lehet, de a pro-k jegyzettömbbel is megpróbálhatják készíteni pedig általában úgy lehet, hogy a forráskódot lefordítod azzal a programmal, amiben írtad.
  8. Sziasztok! Nos a verseny ezennel véget ért, a helyezések a következőképpen alakultak: A végeredmény: 1. helyezett - L-P s.o.r.t. 2. helyezett - green 3. helyezett - Gabi89 Különdíj - TheGodfather Ezen felül, afféle jutalomként a részvételért, mindenki warn-szintjét eggyel csökkentjük, aki nevezett a versenybe és volt valamilyen büntetése. Gratulálunk mindenkinek!
  9. Sziasztok! A feladat tehát a következő: A fórum alapértelmezett skin-jéhez (IPB Default Skin) illő, az oldal stílusát tükröző Logo elkészítése! A versenyben bárki részt vehet, a munkához használt program tetszőleges! A beérkezett alkotások közül a Staff tagjai fogják kiválasztani a legjobbat, tehát legyetek kreatívak! Díjazás: azon kívül, hogy a Te általad készített Logo-t fogja látni mindenki, aki az oldalra betér, a "Designer" csoport tagja leszel, s az ehhez járó egyedi rangot is megkapod! (Jelenleg egyedi rangot csak a VIP csoport tagjai igényelhetnek!) A nyertest az oldalon fogjuk értesíteni. Határidő: egy hét, azaz 2007. Május 20. Az alábbi üres sablont felhasználhatjátok a kezdéshez. A mérete kötött, a többit Ti alakíthatjátok. A pályamunkákat a következő témában mutathatjátok be: PirateClub.hu design - Bemutató Szerzői jogok és felhasználás: A beküldött pályázatok anyagának szerzői joga a pályázókat illeti meg. A pályázók elfogadják, hogy pirateclub.hu jogosult a nyertes pályamunka korlátlan felhasználásra. A nyertes pályázat benyújtója a pályázati kiírásban feltüntetett nyereményen kívül semmilyen más díjazásban nem részesül.
  10. NicK

    A Nagy Linux Téma

    én a következő disztribúciókat próbáltam: Ubuntu 6.10 Jó kis rendszer, az asztali gépen ment rajta minden elsőre, de aki 3D-s desktopot akar, meg hasonló effekteket, az jó ha felkészül a hosszas Google-zésre, configfájl-szerkesztésekre. Előnye az egyszerű csomagkezelés, a letisztult felület, a mindenből a legújabb program van rajta. Ubuntu 7.04 Nagyjából megegyezik a 6.10-el, plusz szolgáltatás, hogy alapból van benne egy kezdetleges desktop-effektező (gyenge Beryl utánzat kevés szolgáltatással). Aki Beryl-t akar, annak jó hír, hogy most már a csomagkezelő egyböl telepíti, beállítja. Hátrány, hogy csak régebbi nVidia-s driverrel megy (legalábbis nálam), az újjal olyan szépen fagy, hogy öröm nézni...grafikus felület eltűnik, nem reagál semmire, a monitor meg teljesen kifehéredik... Továbbá a High Definition Audio driverrel még akadthatnak problémák, konkrétan az, hogy nincs hang... De rendkívül kezdő-barát. Az előző verzióhoz képest sokkal több mindent lefordítottak magyarra. Kubuntu Ubuntu-féleség, ami az átlag usernek elsőre feltűnik, az a design-osabb kék loader, egyébként drasztikus változtatásokat nem eszközöltek rajta a fenti disztribekhez képest. Knoppix Annyira már nem user-barát, többet kell foglalkozni vele. Ami viszont érdekes, hogy ha a full DVD-s verziót telepíted, akkor alapesetben felrakja sz összes! DVD-n található programot. Így aztán legalább háromszor fenn lesz pl. az account manager, ráadásul több nyelven is. Ez már nem a bőség zavara, inkább zavaró... Beryl-mániásoknak: ebben már a live-CD alapból tartalmazza az ablakkezelőt. Érdekesség, hogy itt boot-nál mindent un. cheat-kódokon keresztül kell aktiválni, igazából egyszerű paraméteres boot-indításról van szó, csak a cheat-kód mégiscsak jobban hangzik... A már kicsit jártasabb kezdőknek ajánlanám. Gentoo Sokat nem használtam, lényegretörő, letisztult felület, ennél sem a user kényelmét célozták, inkább a biztos működésre koncentráltak. Kezdőknek nem biztos, hogy a legjobb választás. Mandriva Leszedtem a legújabb dupla DVD-s változatot. A feltelepítés nagyon gyors (nálam 25 perc volt). Ubuntu után kissé fura, de megszokható. Ami viszont meglepett, hogy alapból az 1.5.0.3-as FireFox-ot találtam meg benne. Nagyon naprakész... Aki gondolja, kipróbálhatja. További érdekesség, hogy amíg a DVD-s változat (aminél nincs live-lehetőség) minden szó nélkül felment a gépre, addig a live-CD már boot-nál fagyott... Suse még anno 8.1-et, 8.2-t, és a 9.3-at használtam A 9.3 nagyon jó kis rendszer volt, ésszerűen felépített csomagkezelővel és a YAST-tal (Vezérlőpult-féleség). Egyszer próbáltam meg futtatni egy Sata-vinyos gépen, mire kiírta, hogy nincs hdd. Az újabbakról nem tudok mit mondani.
  11. NicK

    Off topic

    a p.hulay-val kapcsolatos hsz-eket mellőzzétek, ezeket el fogjuk távolítani. nem kell még egy topic, ami őróla szól. sorozatosan szabályt sértett, bannolva lett. legyen ennyi elég. nem kell találgatni, meg elméleteket gyártani, pláne nem "szabadítsuk ki", meg hasonló témájú hsz-eket irogatni. aki a tobábbiakban ilyen témában post-ol, az számíthat a warn-ra, a hsz-jog megvonására, stb
  12. NicK

    Windows Vista

    továbbá ez itt NEM a kérések topic!
  13. NicK

    Ubuntu

    abban egyetértek, hogy ekkora verziószám-ugrás tényleg felesleges volt. a nyelvvel kapcsolatban: nekem ez működik rendesen. csak elenyésző mennyiségű angol üzenettel találkoztam.
  14. NicK

    Ubuntu

    nezőpont kérdése. felszínes plusz szolgáltatás, hogy itt már működik a beryl elsőre, nem kell fájlokat szerkesztgetni. + van ez az asztali effektusok opció is. egyetlen bajom van vele, hogy egyszerűen nem tudom belőni alatta a hangot. Realtek High Definition Audio vezérlő van a laptopban, de egyszerűen nem hajlandó megszólalni. minden hiba nélkül feláll a rendszer, ott van a hang ikon is az óra mellett, reagál a laptop Fn + hangvezérlő billentyűire, de hang az nincs.
  15. Nem válaszoltál a kérdéseimre. És igen, sokat számít, hogy nem igyenes tárhelyen vagyunk! Nézd csak meg a warezoldalak altopic-ot. Tele van tiszavirág életű oldalakkal. A sok 12 éves azt sem tudja, hogyan állitson egy chmod-ot, de villog, mert saját wareza van, ahol kiskirályoskodhat. ( ami egyébként egy sablon phpBB, jobb esetben skinnelve) Aztán 2 hét múlva az oldala már sehol sincs általában. "Tudod, valakinek nincs kedve összelejmolni a fórumra valót" Ezek szerint neked csak kedved nincs hozzá, de anyagilag ilyen jól állsz? Akkor ezek szerint lusta vagy. A támogatásról pedig csak annyit, hogy aki támogat az önként teszi, azért, mert szereti az oldalt, és a közösséget. És nem Ti fizetitek a teljes fenntartást. Inkább meg kellene köszönnöd a Támogatóknak, hogy még mindig megy az oldal, és Te itt OFF-olhatsz. Ha nem tűnt volna fel, mi nem kérünk pénzt az itt található sok anyagért, nem úgy mint az sms-web-es warez-ok, akik kiirják, hogy 120Ft/10nap, aztán leemelnek a kártyádról 1600Ft-ot... Szánalmas? Akkor már csak egy kérdés maradt: Miért vagy még mindig itt? Az pedig, hogy tibiole-t sértegeted, nem biztos, hogy olyan jó ötlet...
×
×
  • Create New...