Jump to content
PirateClub.hu

Tibi5555

Veterán
  • Pontszám

    11
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Tibi5555's Achievements

Pelenkás

Pelenkás (2/24)

1

Közösségi hírnév

  1. Tibi5555

    Microsoft Windows 8

    Sziasztok, Win8-ról nem tudok képfájlt készíteni. Feltelepített win 8-as ról (driverek, office csomag, egyéb progik, stb) szeretnék képfájlt csinálni. Magyarán az egész C meghajtóról. Northon Ghost 15 progival szerettem volna csinálni. De már a bootolás is nehezen ment, illetve ahol kérte hogy Press any key…. nem lépett tovább. Következő próbálkozásnál már bootolási hibát írt, ki sőt a win-is összetojta magát. Visszaállt valami korábbi pontra, annak rendje módja szerint elveszett néhány feltelepített dolog is. Elkezdtem a netet bújni és szerény angol tudásomra hagyatkozva találtam infókat, hogy nem kompatibilis a win8-al még teljesen a ghost 15-ös. Újabb verziójú ghost viszont nincs. A kiirt ghost 15-ös amúgy xp, meg win 7 alatt szépen teszi a dolgát. Valaki esetleg erről halott vagy tapasztalt valamit? Illetve tudtok-e valami tökös progit amivel a win8-as egész partícióról tudok készíteni egy képfájt úgy mindenestől. Köszönöm.
  2. Tibi5555

    eSATA

    Szia, Már valami talán lessz. Akövetkező a helyzet: felraktam a win 7-et itt is hasonló a helyzet mint xp-vel azaz csak akkor látja amikor újraindítom, de a HotSwap! 5.0.0.0 programmal rámegyek a Scan for dardware changes (a képen bekereteztem) akkor a win7 illesztőprogit keres és intézőben megjelenik a meghajtó. Mondom egésszen cool, de a programmal amikor rámegyek az eltávoltásra szerintem nem csinál semmmit, ugyan kírja hogy biztonságossan eltávolítható, de a winyó ugyanúgy pörög tovább. Amúgy meg XP-ben ugyanezzel a progival sikeressen eltávolította és lehett hallani ahogyan megáll a winyó. Meg még az a legérdekesebb, hogy ugyanezt a külső hdd-t USB-vel dugom a win7 re, és a windows-os eltávolítást használva kiíja hogy biztonságos, de ugyanúgy pörgeti tovább, de az xp az usb-t is szépen leállítota. Most akkor ez hogyan van?
  3. Tibi5555

    eSATA

    Esetleg részleteznéd, hogy szerinted miért nem.
  4. eSATÁhoz keresek programot, drivert, amivel futó XP alatt csatlakoztatott eSATA eszközt felismeri. Ugyanis kikapcsolt gépre rádugva felismeri de, a futó XP alatt nem, csak újraindítás után. Az lenne a jó ha úgy működne mint egy pendrive.
  5. A raiddel kapcsolatos leíás Szerintem elég jól leírja!
  6. A jumperek igazából ahogy a leírásból olvastam csak a 150 Mb/s SATAI meg a 300 Mb/s SATAII beállítására való. http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/200510/20051010165142468_3.5_SATA_eng_r4.pdf Na még valami érdekesség amit aztán végkép nem érek! Próbálkoztam össze vissza: Ami majdnem célra vezetett: A Samu oldaláról letöltött ESTOOl 3.00 q nevü progival bohóckodtam: A progi megkeresi a csatlakoztatott HDD-ket Kiválasztottam az 500-ast Majd a SET MAX menből a TARGET SIZE mérete 137900 Mb Itt van egy olyan, hogy RECOVERY NATIVE SIZE Ez törölte a 137900-at majd beírta a gyári elérhetőt a 476940 Mb (ugye ez a majdnem 500) http://www.samsung.com/global/business/hdd/support/downloads/support_in_es.html Ezután a másik samsungos progival a Disk Managerel és bűvöltem: Itt az elején kínálja, hogy az 500-as vinyó még nincs konfigurálva. A következő ablakban kérdezi az oprendszer fajtáját. Gondolom azért mert valami kiegészítőt vagy drivert tesz az oprendszerhez. Majd a végén felkínája az NTFS-el való formázást. =>rendben Na ezek után már a Windows lájta minda 465 GB-ot. nagy az öröm DE!!! Lehúzom a winyót visszadugom és már újból 137 GB-nak látja, sőt meg sem lehet megnyitni a meghajtót mert azt írja ki, hogy előbb formázza meg. Meg mi van akkor amikor mondjuk rendesen fel ismeri az XP a 137 G-nál nagyobb vinyót és jól működik, azért mert felraktuk pl.: az SP3-at. Újrahúzzuk az XP_t SP2 vel és újból csak 137 Gb-nak ismeri, és ha feltesszük az SP3-at elő fog újból jönni a teljes vinyó mérete és nem-e lessz adatveszteség? Valaki erre tud valamit?
  7. Szeva, A gond a következő: új 500Gb-os Samsung és az Xp csak 137 Gb-nak látja, nem igazán lepődtem meg, ugyanis gondoltam zökkenőmentesen semmi se jöhet össze. A Particio Magic is csak ennyinek látja. Amiket már próbáltam: BIOS frissítés: ez tűnt a legkézenfekvőbbnek ugyanis a legújabb verzióm szerint: "Support HDD size over 136.9GB" azaz támogat 136.9-nél nagyobbat XP SP3 telepítése Registryben egy új dword kulcs hozzáadása, melynek neve EnableBigLba Maxtor Big Drive Enabler 48 bit LBA engedélyezése Illetva a Samsung ESTOOL nevü pirogijáról bootolva próbáltam állítani Egyéb ötlet valakinek?
  8. Kösz szépen szerintem árban is elfogadható!
  9. Hali, Szeretnék segítséget kérni új alplap vásárlásra milyen márkát érdemes stb. Kikötés: socket478 proci mindenképpen, DDR 400 memó, AGP-s videokari, USB portból sok legyen, esetleg Fire Wire is legyen rajta. Ára 20000 Ft körüle esetleg több de inkább kevesebb. Tipusokat várom. Előre is kössz.
×
×
  • Create New...