Jump to content
PirateClub.hu

Ak-48

Veterán
  • Pontszám

    6,258
  • Csatlakozott

  • Nap nyertese

    106

Ak-48 utoljára ekkor nyert: Augusztus 29 2023

Ak-48 kapta a legtöbb kedvelést a tartalmaira!

3 követő

Profile Information

  • Neme
    Férfi
  • Lakhely
    Fox River

Legutóbb itt jártak

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ak-48's Achievements

Azonosítatlan Gépíró

Azonosítatlan Gépíró (19/24)

21k

Közösségi hírnév

  1. Könyv címe: Luiz Schwarcz - Légszomj Kiadás dátuma: 2023 Formátum: epub „Abban a pillanatban, akármilyen kicsi voltam is, megértettem, hogy nem leszek képes biztosítani apámnak a boldogságot. Akkor már tisztában voltam azzal, hogy ez marad életem legfontosabb küldetése. Olyan küldetés, amelyben teljes mértékben elbuktam.” Luiz Schwarcz Sao Paulo egyik legjelentősebb könyvkiadójának alapítója, a brazil értelmiség központi alakja, aki a minőséget és a kiváló munka örök értékét képviseli. Különleges jelenség a kiadói világban, akinek a hatása nemcsak a brazil, de a nemzetközi irodalomban is érezhető. Szerény, békés és visszahúzódó férfi, akiről Kazuo Ishiguro, Andrew Solomon, Salman Rushdie is szeretettel nyilatkozik – és aki eddig barátai előtt is titkolta, hogy bipoláris zavarral küzd. Memoárjában nem a sikereit és az általa felfedezett hazai és külföldi szerzőket sorolja, hanem mentális összeomlásának és gyógyulásának folyamatát írja le. Felidézi családja történetét, akik mindenről lemondtak, hogy elmeneküljenek a náci terror elől: magyar édesapjának, Andrénak sikerült megszöknie a bergen-belseni koncentrációs táborba tartó vonatról, hátrahagyva apját, Lajost; horvát anyjának, Mirtának pedig hároméves korában kellett megjegyeznie egy hamis nevet, amikor családjával útnak indult Olaszországba, majd a tengerentúlra. André és Mirta Brazíliában találkoztak, s tragikus múltjuk fájdalmas emlékeivel kezdtek új életet. Schwarcz egyetlen gyermekként úgy érezte, az ő kötelessége feloldani André bűntudatát, amiért nem tudta megmenteni apját; ráadásul szülei házasságát is neki kell összetartania. Mindez olyan szorongások forrása lett számára, amelyek a depresszió különféle fázisaival együtt végigkísérték gyerek- és felnőttkorán. A Légszomj megrázó vallomás a bipoláris zavarral való küzdelemről, a család fontosságáról és a holokauszt generációkon átívelő hatásairól.
  2. Író: Paul Hut Cím: PlanetX Kiadás éve: 2017 Kiadó: PublishDrive Nyelv: magyar Formátum: epub Tartalom: − ROHADJATOK MEG! − ordította, miközben rácsapott a térváltóra. A hajó a csillagkapu mértani közepén tért vissza az anyagi Univerzumba, és a kulcs azon nyomban aktiválta az átjárót. A féregjárat szó szerint a „semmiből” nyílt meg a „végtelen” felé. Will a lehető legnagyobb teljesítményre állította a normál hajtóművet, és beszáguldott az összevissza tekergő alagútba. Már rengeteg író körbejárta az idegenek naprendszerbéli látogatásának lehetőségét, de ebben a formában valószínűleg még senki sem közelítette meg a témát mint ezúttal, amikor a négy emberen, azaz a két főhős megpróbáltatásain keresztül, egy merőben új világkép tárul az olvasó szeme elé.
  3. Könyv címe: Peter Prange - Az utolsó hárem Kiadás dátuma: 2008 Formátum: epub A cserkesz Fatma és az örmény Elisa testi-lelki barátnők. Egy kurd robbantás következtében a kis török falu lakossága elpusztul, s a magukra maradt kislányokat a szultán háremébe viszik. Itt, a háremben válik felnőtté a két lány, miközben kiismerik a szeráj életének minden csínját-bínját. Megtanulják, hogyan kell viselkedni a szolgálatukra és őrzésükre kirendelt eunuchokkal, és hogyan kell túljárni társnőik eszén, hiszen ebben az aranyketrecben több száz szebbnél szebb ápolt nő csak azt várja, hogy a szultán rátekintsen, és éjszakára magához hívja. A gyönyörű Fatma hárembeli neve Fatima lesz; ügyes mesterkedésekkel sikerül felkeltenie a szultán érdeklődését. Ő lesz az uralkodó első számú kegyencnője. Elisának különös tehetsége van a zenéhez. Ő a szultán felolvasója, levélírója, nő létére az uralkodó egyik bizalmi embere. Ezzel ő is kivívja társnői irigykdését. A hárem zárt luxusvilágában kegyetlen harcok dúlnak. Amikor Fatima a szultán gyermekével terhes lesz, kegyvesztett társnője az anyaszultána hallgatólagos jóváhagyásával megmérgezi riválisát. A bátor Elisa becsempészi a hárembe Félixet, a német orvost, aki megmenti Fatimát és a születendő gyermeket is. 1918-ban Törökországban elűzik a szultánt, és szélnek eresztik a háremhölgyeket. Elisa és Fatima nehezen igazodik el a számukra ismeretlen, kinti világban, útjaik elválnak egymástól… Peter Prange regénye a nemzetközi és a németországi sikerlistákat vezeti.
  4. Könyv címe: Thomas Snégaroff - Putzi Kiadás dátuma: 2022 Formátum: epub A német apától és amerikai anyától Münchenben, 1887-ben született Ernst Hanfstaengl Németországban nevelkedett a lehető legjobb anyagi körülmények között, majd Amerikába költözött, diplomát szerzett a Harvardon. A nagyvilági életet élő, művelt, remekül zongorázó, mindenki által Putziként ismert férfi 1922-ben visszatér a szülőhazájába, és csodálója, majd közeli barátja, jó ideig közvetlen bizalmasa lesz Adolf Hitlernek, akiben nemcsak Németország, hanem az egész világ jövőjét látja. Hitler hatalomra jutása után komoly feladatokat kap, amelyeket nagy lelkesedéssel, mély hittel lát el. Elszántan dolgozik azon, hogy szilárd kapcsolat alakuljon ki a nyugati hatalmak, elsősorban az Egyesült Királyság, illetve Amerika és a náci Németország között. Egy ideig gyorsan halad felfelé a ranglétrán, ám váratlan és drámai fordulatok állnak be az életében, veszélybe kerül, barátaiban csalódik, elköteleződése bizonytalanná válik, a gonosz eszmékbe vetett hite – az megválaszolatlan kérdés marad, hogy vajon a számára szerencsétlen körülmények vagy az őszinte felismerés hatására – meginog, és Putzi végül szembefordul egykori önmagával. Thomas Snégaroff izgalmas könyve nagyon pontos képet ad a kor fontos történéseiről is, de legfőképpen Putzi személyes sorsára koncentrál, cselekedetei, döntései indítékait kutatja, igyekszik minél árnyaltabban bemutatni a kétségkívül érdekes és roppant ellentmondásos figurát, a hol bohócnak, hol őrültnek, hol megalkuvó, opportunista alaknak tartott Ernst Hanfstaenglt. Putzi utóbb „…azt bizonygatta, ő mindent elkövetett annak érdekében, hogy Hitler ne váljon Hitlerré…”
  5. Kicsi ország, kicsi Kína - A titkos kínai birodalom Magyarországon (Small Country, Small China) 2015 HD 1080i Teljes 1. évad Hun Megjelenés éve: 2015 Rendező: Márton Szirmai Ország: Hungary Hossz: 30 perc Címkék: dokumentumfilm IMDb értékelés: 8.6 Leírás: 1989-ben Magyarország megnyitotta kapuit a kínaiak előtt, Európában egyedüliként kínálva nekik vízummentességet. Több tízezer kínai hagyta el hazáját, a családot és az emlékeket. Azóta eltelt 25 év, és saját kis világot építettek itt: egy kicsi Kínát, ebben a kicsi országban. De vajon mit tudunk róluk? Hol és hogy élnek? Hol szórakoznak? Hogyan temetkeznek? Esznek azokban a kínai büfékben, amiket mi autentikusnak hiszünk? Miért nem látunk öreg kínaiakat Budapesten sétálni? Vannak titkos madzsong termek a városban? teljes évad 8,5GB = 4 rész
  6. Könyv címe: Ron Kalenuik - Egyszerűen remek Kiadás dátuma: 1993 Formátum: PDF OCR Ron Kalenuik - Egyszerűen remek Kiadó: Tormont Publications Inc. Saint-Antoine, 1993 magyar | 448 oldal | ISBN: 289-429-329-1 | PDF OCR | 57.2 MB Ron Kalenuik könyve, az „Egyszerűen , remek” egy sereg konyhai receptet ajánl mindenféle alkalomra – a nagyon hagyományosaktól az újszerűekig. A könyv kalauzként szolgálhat egyszerű fogások kiválasztásánál, gyors ételek vagy az ünnepi asztal rafinált fogásainak elkészítésénél. A 800 receptet tartalmazó könyv segítséggel, ösztönzéssel és információval szolgálhat, amit a jó konyha vezetésénél képtelenség nélkülőzni. Manapság az étel kínálat sokszínűbb, mint valaha. A családtagok és vendégek ízlése lehet különböző (és valószínűleg az is). Egyeseké egyszerű, másoké igen választékos· A könyvben megtalálhatók a nemzedékek óta értékelt receptek valamint különféle nemzetek egzotikus receptjei is. Az „Egyszerűen remek” segít mindenkinek, aki zseniális ötletet keres egy hétköznapitól eltérő főfogásra, előételre vagy desszertre. A könyv tartalmazza a mikrohullámú konyha receptjeit és a fogadások alkalmából felszolgált italok széles választékát.
  7. Könyv címe: Pápa Kiadás dátuma: 1989 Formátum: pdf (scan) Németh Adél, Szabó Lajos - Pápa Sorozatcím: Panoráma magyar városok Pápa városa 1989. október 12-én megkapta a Hild János emlékérmet városfejlesztő és városfelújító munkájáért. FÜLSZÖVEG: Pápa, ez a különleges szépségű dunántúli kisváros Veszprém megye északnyugati részén, a Bakony hegység és a Kisalföld találkozásánál, az ún. Pápai-síkságon fekszik. A település korán kicserélőhelye lett a hegy- és síkvidék termékeinek. Fejlődését elősegítette a térséget átszelő Bakony-ér és a soha be nem fagyó Tapolca-patak, amely nemcsak éltető vizet adott, hanem energiája alapja lett a híres malom-, bőrfeldolgozó, szűrkalló- és festőiparnak. A várost átszelő, illetve a Győr, Zirc, Veszprém, Devecser, Somló hegy, Celldömölk és Csorna irányába vivő utak - mint az országos főutak kiágazásai - elősegítették az ipar fejlődését, a kereskedelmet és a vásározást. A XIV. század óta ismert pápai piacok és vásárok országos hírnévre tettek szert. Regionális jelentőséget ugyan a közeli Győr miatt nem tudott kivívni, de népességét, gazdasági életét és szellemiségét tekintve Pápa Veszprém megye legjelentősebb városává fejlődött a legutóbbi időkig. Pápa és környéke kedvelt kirándulóhely, a patinás város műemléki értékei, a Bakony szépsége és klímája mind-mind vonzóak és pihenést nyújtanak a turistáknak. Kiadó: Panoráma Könyvkiadó Oldalszám: 173 oldal Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
  8. Könyv címe: Az eastwicki özvegyek Kiadás dátuma: 2009 Formátum: epub Író: John Updike Cím: Az eastwicki özvegyek Sorozat: Eastwick 2. Mű eredeti címe: The Widows of Eastwick Kiadás éve: 2009 Kiadó: Európa Fordította: Tábori Zoltán Nyelv: magyar Formátum: epub Tartalom: Több mint három évtized telt el az események óta, melyeket John Updike huszonöt évvel ezelőtti regényében, Az eastwicki boszorkányok-ban lefestett. A három elvált nő – Alexandra, Jane, Sukie – azóta otthagyta a várost, újraházasodott, megözvegyült. Gyászukat és magányukat úgy orvosolnák, ahogyan az az özvegyeknek már szokásuk: járják a világot, olyan idegen földekre merészkednek el, mint Kanada, Egyiptom, Kína, és felújítanak régi ismeretségeket. Egyszer csak Sukie és Jane megkérdezi Alexandrától: mi lenne, ha egy nyaralás erejéig visszatérnének Eastwickbe? A régi Rhode Island-i tenger menti település, ahol sok haszontalanságot műveltek hajdanán az ördögi Darryl Van Horne ösztönzésére, még mindig tartogat a számukra varázslatot. Darrylnek ugyan nyoma veszett, szeretőik pedig megöregedtek vagy meghaltak, de azért még lenyűgözik őket a falu ismerős utcái és helyei, ahol régen felszabadult, hatalommal bíró nőkként élvezték életük pajzán delét. És a helybeliek között még mindig akadnak, akik nem felejtették el őket, akik a vesztüket kívánják. Hogyan birkóznak meg egykori gonosz praktikáik következményeivel, egy rejtélyes és megdöbbentő ellenvarázslattal s a rohamos öregedéssel – erről szól ez az egyszerre elbűvölő és baljós folytatás, a 2009 januárjában elhunyt nagy író utolsó regénye.
  9. Könyv címe: Borzongások Kiadás dátuma: 2023 Formátum: epub Író: Adamek Katalin Cím: Borzongások Kiadás éve: 2023 Kiadó: Napkút Nyelv: magyar Formátum: epub Tartalom: Adamek Katalin „beutazta a világot”: részben foglalkozásának köszönhetően, részben álmait követő turistaként. Már fiatalon különböző külkereskedelmi vállalatokhoz került, és kiállításszervezőként olyan országokba is kiküldték, ahová magyar állampolgárok akkoriban nem kaphattak vízumot. Az első, másfél évig tartó iráni kiküldetés óta munkája elvitte Líbiába, Peruba, Ausztráliába, Japánba, Indiába, Törökországba, Egyiptomba, Svájcba is, valamint már olyan nem létező államalakulatokba, mint a Szovjetunió, Csehszlovákia, Nyugat-Németország (NSZK) és a Német Demokratikus Köztársaság (NDK). Magánúton visszatért Japánba is, bejárta Mongóliát, Kubát és többek között az Azori-szigeteket, felkereste a Grand Canyont, és egy római katolikus csoporttal elzarándokolt a Szentföldre. Könyve mégis több az emlékidézésnél: a történelmi tények és szokásrendszerek mellett tapasztalatairól, gasztronómiáról, anekdotákról, vágyakról és kapcsolatokról is beszél.
  10. Kiadás dátuma: 1988 Formátum: pdf (scan) Dr. Komiszár Lajos - Válaszok szobanövény-kedvelők kérdéseire Sorozatcím: Kertünk, házunk, otthonunk FÜLSZÖVEG: "A szomszéd rétje mindig zöldebb" - tartja a mondás. De ki ne szeretne éppen ez a bizonyos szomszéd lenni? Ehhez viszont nem elég csak megvenni a növényeket. Az otthoni gondozás is olyan legyen, hogy a virág sokáig illatozzon, többször is nyíljon és szép dísze legyen a szobának. A feladat nem oly egyszerű, mint ahogy az első pillanatban gondolná az ember! Ahány növény, annyi igény: az egyik a napot szereti, a másik szenved tőle; az egyik sok vizet kíván, a másik éppen ettől megy tönkre stb. Mi a teendő? Ezt tudhatjuk meg a könyvből, kérdésekre válaszolva kiegészül növényújdonságokkal, a szobakertészkedéshez használható új eszközökkel, eljárásokkal és fortélyokkal. Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó Oldalszám: 222 oldal Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
  11. Író: Guy Morpuss Cím: Öt elme Mű eredeti címe: Five Minds Kiadás éve: 2023 Kiadó: Metropolis Media /(Új) Galaktika Fantasztikus Könyvek / Fordította: Tamás Dénes Nyelv: magyar Formátum: epub Tartalom: A jövőben a túlnépesedés problémájára radikális megoldás születik: az emberek 17 évesen négyféle lehetőség közül választhatnak. Lehetnek hedonisták, akik fényűző életet élnek, ám 42 évesen meg kell halniuk. Lehetnek dolgozók, akiknek kemény munkával és nyomorúságos fejadagokkal kell beérniük. Választhatnak androidtestet, amelynek alacsony a fogyasztása, élettartama pedig 80 év. Vagy ha úgy tetszik, csatlakozhatnak egy „kommunához”, amelyben egy testben ötödmagukkal, egymást négyóránként váltva töltenek ki öt életet, mielőtt 142 évesen meghalnának. Alex, Kate, Mike, Ben és Sierra az első életükben járnak Mike kisportolt testében, amely a ciklusa végéhez közeledik. Négyük szavazata alapján egy ún. halálparkban kötnek ki, ahol különböző virtuális játékokkal extra időt nyerhetnek a többi játékostól. Veszíteni azonban egyet jelent a halállal. Kate ciklusában felbukkan egy titokzatos android, aki visszautasíthatatlan ajánlatot tesz neki, de veszélyes dolgot kér cserébe… Egyre rejtélyesebb játék veszi kezdetét, amelyben egyes testtársak eltűnnek, és a többiek nem tudják, belső vagy külső ellenséggel állnak-e szemben. Végül az is kérdésessé válik, a még élők megbízhatnak-e egymásban, és helyesen döntöttek-e egyáltalán, amikor felosztották az életüket.
  12. Könyv címe: A Csoda-dosszié Kiadás dátuma: 2021 Formátum: Pdf Ocr Alcím: Egy oknyomozó újságíró interjúi a természetfeletti eseményekről Kiadó: Harmat Oldalak száma: 320 Ismertető: Valóban létezik-e a csodatévő Isten, akinek a keze nyomát megtaláljuk a természetfeletti eseményeken a régmúlttól kezdve egészen napjainkig? Megtörténhet-e, hogy beavatkozik ma a mi életünkbe is? Vajon a csodákba vetett hit tévedésben, félreértésben, csalásban, legendákban, ábrándokban vagy a placebohatásban gyökerezik-e – vagy a valóságban? És mi a helyzet azokkal a csodákkal, amelyek nem történnek meg? Lee Strobel amerikai újságíró, a Jézus-dosszié szerzője ismét beutazza az országot, hogy neves tudósokkal beszélgetve utánajárjon, lehetséges-e meggyőző dossziét összeállítani a csodák mellett szóló érvekből. A nyomozás az egyik legismertebb szkeptikussal készült interjúval kezdődik, majd tudományos kutatások, megdöbbentő beszámolók és megmagyarázhatatlan események egész sora kerül terítékre – hiszen ha racionális dolog csodákban hinni, akkor a mellettük szóló érveknek ki kell állniuk a próbát. A végső döntés az olvasóra vár.
  13. Nem versz át (Fool Me Once) 2024 HD 720p Teljes 1. évad Hun Szereplők: Michelle Keegan Adeel Akhtar Richard Armitage Joanna Lumley Emmett Scanlan Dino Fetscher Címkék: bűnügyi, dráma, misztikus Forgatókönyvíró: Harlan Coben Producer: Harlan Coben, Daniel Brocklehurst, Nicola Shindler, Richard Fee Leírás: Amikor az exkatona Maya egy rejtett babafigyelő kamerán keresztül megpillantja brutálisan meggyilkolt férjét, feltárul előtte egy mélyen a múltban gyökerező halálos összeesküvés.
  14. Legyetek szeretettel 2023 HD 1080p Teljes 1. évad Hun Megjelenés éve: 2023 Rendező: Andor Szilágyi Szereplők: Nándor Jámbor, Áron Darvasi, Attila Lõte, Kelemen Zoltán, Erzsébet Ecsedi Ország: Hungary Címkék: dráma IMDb értékelés: 7.8 A vértanúhalált halt _ öt éve boldoggá avatott _ Brenner János atya megölésének körülményeit máig homály fedi. A 26 éves káplán halálát harminckét késszúrás okozta 1957. december 14-éről 15-ére virradó éjszaka, amikor sürgős betegellátás ürügyén kicsalták a rábakethelyi plébániáról. Az 1956-os forradalom utáni egyházüldözés mártírja volt, azért vált gyanússá, mert az akkori államhatalom rossz szemmel nézte, hogy fiatalokkal foglalkozott. A filmbeli nyomozás bepillantást enged a kommunista hatalom restaurációjába is az 1956 utáni időszakot illetően. teljes évad 11,8GB = 8 rész
  15. Könyv címe: N. Fülöp Beáta - A tihanyi apát titkos kertje Kiadás dátuma: 2023 Formátum: epub A két idősíkon játszódó történet helyszíne közös csupán: Tihany. Gréta, a fiatal parfümőr és Dénes, a sármos sommelier sorsszerű találkozásával elindul valami, aminek hatására a múltból titkok és rejtélyek törnek a felszínre… Az 1050-es évek sötét középkorában Lázár apát titkos kertjében egy váratlan találkozás megváltoztat mindent, ami még a távoli jövőre is hatással lesz… N. Fülöp Beáta a tőle megszokott érzékletes stílusában tárja elénk a rejtélyekkel és érzelmekkel átszőtt történetét, melyben a középkor és napjaink éles kontrasztja adja a fűszert. A szálak végül Dénes és Gréta kezében futnak össze, de a kérdés ott motoszkál mindkettejük fejében: vajon a kapcsolatuk túlélheti-e a múlt és a jelen hátborzongató összefonódását?
×
×
  • Create New...