Jump to content
PirateClub.hu

fgshp

Veterán
  • Pontszám

    48
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

About fgshp

  • Születésnap 06/06/1990

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Lakhely
    Planet Sirius 6B
  • Érdeklődés
    successfully return to the Earth

fgshp's Achievements

Zsebibaba

Zsebibaba (4/24)

0

Közösségi hírnév

  1. Szerintem ilyen önbizalom növelő nincs. Illetve, csak egy: az idő. És tök szar ezt hallani, de sajnos így van. Átéltem párszor hasonlót, és utána elég hosszú ideig rosszul éreztem magam. Aztán szépen lassan elmúlt, és jött egy újabb csaj - persze azzal is vége lett egy idő után, és akkor megint szar kedvem lett. Ez van. :-( Viszont az élet szép részei kárpótolnak mindenért. :-)
  2. igazából még tv+tunerkártya sem kell, mert a t-home beltériből kijön ugye sárga RCA video, illetve jön még video HDMI-n is, a monitorod gondolom analóg D-SUB VGA bemenetű (ez a leghagyományosabb fajta), namost mindenféle átalakító létezik igaz egy HDMI-VGA átalakító 16-20 ezer körül van, de egy sárga RCA video - VGA átalakító szerintem úgy száz forint lehet, mivel mindkettő analóg amit egyébként nem értek, hogy van itthon olyanom, ami VGA-ból DVI-t csinál, az előbbi analóg monitor, az utóbbi digitális monitor, és csupán össze vannak kötve benne a vezetékek, megfelelő a megfelelővel; namost van DVI-HDMI átalakítóm, szintén egy százasért, amiben csak vezetékek vannak, tehát szerintem akár kétszáz foritnból is meg lehetne oldani, pc és tunerkártya nélkül, és akkor megspórolod a pc bekapcsolását és áramfelvételét, a program elindítását, a fullscreen gomb megnyomását, stb.
  3. Nem, hangot nem. Vannak olyan monitorok, amikben van beépített hangszóró, ha a tiéd olyan, akkor biztos hogy kijön belőle egy úgynevezett közepes méretű Jack csatlakozó (vagy mono vagy sztereo, ez tökmindegy). Ha pedig nem ilyen monitorod van, akkor kell egy külön hangszóró, például egy 5.1-es házimozi hangfalszett, vagy egy pc-s sztereo hangfalszett (kis szürke műanyagdobozos). A t-home-os sat beltérinél ha jól emlékszem 3 féle hangkimenet van. Egyrészt van rajta HDMI, amiben van kép és hang is, ez most nem jön szóba. Van rajta valamilyen egyéb digitális hang (asszem optikai kábel), ez sem jön szóba. És van rajta egy olyan SCART, amire az van írva, hogy TO TV. Most ez kell. Erre az előbb már írtam hogy milyen átalakítót köss rá (egy SCART OUT átalakítót). Erre ugye rákötöd a sárga RCA kábelt, ami kizárólag kép, semmi más. És az átalakítón lesz még 2 csatlakozó, egy fehér (ez a bal hang sztereo esetén, vagy pedig a mono hang) és lesz egy piros (ez sztereo esetén a jobb hang). Tehát, kell egy olyan kábel, aminek az egyik vége fehér és piros RCA, a másik vége pedig például közepes méretű sztereo Jack, de legalábbis olyan, ami kell a hangszóródhoz, erősítődhöz. Tehát a beltériből a scarton keresztül egy átalakítón át megy a kép a tunerkártyádba, onnan a pc-be, onnan pedig a monitorra (a kép egy ablak lesz a windowsban, a tunerkártya szoftvere, amit lehet fullscreen-né is tenni). A beltériből a scart átalakítón át pedig megy a hang az erősítőhöz.
  4. Ahogy én értelmezem, rendes legális előfizetésed van T-Home műholdas tv-re. Ebben az esetben kizárólag úgy tudsz tv-t nézni, hogy a beltéri amit ők adtak, azzal a szoftverrel és pont úgy ahogy adták, csak azon tudsz tv-t nézni. Annak van többféle videókimenete (SCART, HDMI, és asszem más nem), ezeket oda kötöd ahová akarod. Csatornát váltani például kizárólag ezen a beltérin lehetséges, tv-n vagy tunerkártyán semmiképpen sem. Tehát egy pc-s tv-tunerrel annyi értelme van összekötni, hogy -nézheted a monitoron a tv-t -felveheted a műsort A monitor ha például DVI vagy HDMI, simán összekötheted a beltérivel. Ha nem, hanem valami analóg bemenete van, akkor kb. 16-20 ezer Ft (igen sajnos ennyi) egy átalakító, szerintem ne vegyél, semmi értelme. Ha úgy akarsz a monitoron tv-zni, hogy közbeiktatod a pc-t, arra is van természetesen lehetőség, analóg kártyánál is. Ennek például az az értelme, hogy ablakosan is nézhetsz tv-t, a tunerkártya esetleges távirányítójával is tudsz hangerőt állítani (ennek semmi értelme mert a beltérinek is van távirányítója, és azzal is lehet hangerőt állítani) meg még nem tom mi előnye van... Felvenni is tudsz, csak azt az egy csatornát, amit éppen nézel, feltéve hogy elég erős processzorod van, elég sok memóriád, elég tárhelyed, megfelelő OS és szoftver, stb. Az összekötés módja: ha van a beltérin sárga RCA videó kimenet, akkor azt kösd össze az analóg tv-tuner kártyád sárga RCA videó bemenetével. (Nekem is van itthon egy ilyen beltérim, de nem emlékszem van-e rajta közvetlen sárga RCA, vagy csak SCART.) Ha nincs rajta sárga RCA, akkor ott a SCART. Kell venned egy SCART OUT vagy egy SCART IN/OUT átalakítót. (Utóbbi esetében a pöcköt tedd OUT állásba). Ezt a kis átalakítót dugd a beltéri kimenetébe (felirat: TO TV). Ezután az átalakító sárga RCA dugaszát kösd össze a pc kártyával. Remélem tudtam segíteni.
  5. Van egy Genius SW-HF 5000-es 5.1-es hangfalszettem. Több hibája is van. Rossz a stand by gomb, néha ha megnyomom, akkor egy pillanatra felvillan és tekerné magát az alap állásba, majd kialszik és visszatekeri magát a 0 állásba. Ez elég idegesítő. Továbbá, ha tekerem a hangerő szabályozót, néha csak a tekerés közben fura zizgő halk hangot lehet hallani, általában csak a center-ből. Ezek gondolom azt jelentik, hogy valamik kezdenek tönkremenni, és hamarosan nagyobb baj is lesz. Viszont ezeket még el tudnám nézni neki. A nagyobb baj az, hogy az első két hangszóróhoz menő kimenetnél nem jön ki semmi. Végigteszteltem és mértem mindent, arra jutottam, hogy mindegyik hangszóró teljesen hibátlan, és a bemenő/kimenő vezetékek is. Tehát a mélyládában lévő elektronikában lesz a hiba. Ahogy olvasgattam, a zizgés valószínűleg kondenzátor-kiszáradást jelent, az pedig hogy 2 csatorna nincs, azt jelenti, hogy az egyik teljesítmény IC meghalt Valakinek van valami ötlete, mi segíthet a cuccon? Melyik alkatrész környékén keressem a hibát, és hogyan lehetne javítani / milyen típusú alkatrészre kellene cserélni?
  6. Kb. hetente elmegyünk haverokkal bulizni, mindig valami más, jó helyre, de én úgy gondoltam, ismerkedni nem részegen egy buliban kell. Mármint 3 órára igen, hosszú távra nem. Múltkor egy nagyon klassz bulit sikerült kifogni, megtetszett egy csaj, gondoltam amilyen jól néz ki, biztos elküld a fenébe, de mit veszíthetek, odamentem hozzá beszélgetni. Rengeteget beszélgettünk, sokat érdeklődött felőlem, ami elég jó jel, úgyhogy gondoltam, végre megint megtörik a jég és újra lesz barátnőm. Tetszett is, meg kedves is volt. Az egyetlen halvány negatívum talán az volt, hogy azt mondta, 2 diplomája van, és 10 éve dolgozik. Én 21 vagyok, tehát ő jóval idősebb nálam. Persze volt már 30 fölötti barátnőm egyrészt, másrészt meg annyira jól nézett ki a csaj, én nem mondtam volna meg, hogy 23-25 évnél idősebb. Két barátnőjével volt, ami szintén jobb mintha a barátjával lenne. (Bár nem mindig...) Táncoltunk, gondoltam ha már ilyen jóban vagyunk, megfogom a derekát vagy valami, ez viszont nem tetszett neki. Ellenben megint beszélgetni kezdett. Szóval úgy éreztem, ez egy rendes csaj, aki nem dobja oda magát akárkinek, viszont tetszek neki. Eddig minden zsír. Viszont, azt mondta, el kell ugrania, mindjárt visszajön, megígéri. Amikor visszajött, odamentem hozzá, hogy jöjjön táncolni. Erre ő azt mondta, hogy inkább visszamegy a barátnőihez, mert ez egy ilyen csajos este... Csaj egyedül nem megy bulizni (meg más se). Tehát vagy a barátjával van, vagy a barátnőivel. Értem én hogy nem tud kreatívabban hazudni, de akkor nem tudom miért volt előtte sokkal jobb fej velem. Mindegy, utána unokatesómmal találtunk két elég részeg német csajt, kb. úgy néztek ki ketten mint egy leszbipornó, csak ruhában. Úgyhogy végülis nem végződött rosszul, de szívesen dumáltam volna még vele...
  7. Vannak olyan egyetemek, illetve vannak olyan szakok, ahol nem azzal lesz menő az ember, hogy keményen piál, hanem ha például TDK-t nyer, vagy valami komoly projektben részt vesz... Továbbá, nem biztos hogy barátnőnek az a jó, akit egy buliban szedsz össze úgy, hogy a csaj is részeg.
  8. Üdv, röviden annyi a gond, hogy egy éve nincs barátnőm, előtte viszont mindig volt. 20 éves vagyok, mérnöknek tanulok. A kinézetem teljesen átlagos, inkább a dumámmal győzöm meg a nőket, hogy én vagyok az aki kell nekik. Rendes srácnak tartanak a barátaim, értek dolgokhoz, hozzá tudok szólni bármilyen témához, és szerintem jó beszélgetőpartner vagyok. Elég hamar ráérzek az illető stílusára és tudok vele úgy beszélgetni, hogy ne érezze feszélyezve magát. Persze a legjobb, ha a csaj is hasonló mint én... Magam sem értem hogy, de 16 éves koromtól kezdve mindig volt rendes barátnőm. Volt aki csak 1-2 hónapig, volt aki másfél évig. Soha nem én akartam hogy legyen, sosem úgy jött össze, hogy megtetszett és ráhajtottam. Mindig csak "véletlenül" úgy alakult. Elég szövevényes és bonyolult történetek ezek. Most viszont van sok hölgyismerősöm, kb. másfél havonta mindig jön egy új lány aki éppen tetszik, elmegyünk ide-oda, aztán sosem jön össze semmi. Vagy férje van, vagy vőlegénye, vagy komoly barátja, vagy egyszerűen csak nem tetszek neki. Kb. kéthetente járunk a haverokkal bulizni (eddig nem jártam, csak kb egy éve hogy Bp.-i vagyok), de ott nincsenek rendes lányok. És ami még érdekes: a lányoknak kétféle véleménye szokott lenni rólam: vagy istenítenek, hogy én vagyok a tökéletes férfi, vagy pedig ellöknek maguktól, hogy hogy mertem én leszólítani, ki vagyok én. Buliban az előbbi típusból egyszer volt szerencsém összeszedni egyet, de az nem úgy alakult hogy tudnám, hogy hívják... :-) Meg aztán sok lány csak bulizni jár a bulikba, és nem akar ismerkedni, sem hosszútávra, sem egy órára... Mondjuk engem az előbbi érdekelne inkább. Szóval röviden, nem tudom mi kellene ahhoz, hogy megint legyen valami "véletlenül úgy alakult" típusú esemény, ami miatt megint lenne egy rendes normális barátnőm, akivel szeretjük egymást. Szabadidőm nincs sok, a mérnökök közt kevés a lány (de akik vannak, azok nagyon szépek - és mind foglaltak is), bulikban csak pénzéhes qvák vannak, tehát ahogy én látom, elfogytak az esélyeim. Vagy lökjek fel egy csajt a villamoson, hogy bocsi, Te nem véletlenül biofizikus vagy? Csak mert én nem. Elolvastam már mindent a témában, és ismerem az összes sablon választ (menj el táncházba, gyúrd ki magad, és nyerj a lottón). Aki eddig volt barátnőm, mind nagyon szép volt, és mindegyik a zabolátlan véletlen műve volt, nem pedig a csaj vagy az én szándékom eredménye. Remélem valaki tud mondani valami építő tippet, és/vagy van itt a fórumon egy kedves Bp.-i mérnöklány, aki meginna velem egy kávét :-) (nem muszáj mérnöknek lennie, például tökre bírom a matematikusokat :-) ).
  9. Szia, köszönöm a választ. Ezek szerint 2 memória SLOT van a gépben, és most csak az egyikben van egy 1 gigás kártya, amiből elvesz a videóvezérlő, tehát, a másik üres és lehetne mondjuk egy 2x1 gigás kitet tenni bele? tökjó. Igazából azért gondolkozok ezen, mert egyrészt vannak sejtéseim, miszerint memória-szektor hibás a mostani memóriamodul, másrészt meg kevesellem ezt a mennyiséget. Mindig nézegetnem kell feladatkezelőben, hogy melyik programot zárjam be, hogy a másikat elindíthassam. Ubuntu 10.10 alatt pedig mindegyik játék lefagy, és újraindul a gép, pedig azok tök jó játékok (például a Quake III. Arena koppintása is tök zsír). Lesz új noti is, csak gondoltam ő is kapjon valami újítást.
  10. fgshp

    Konfigurációk, alkatrészek

    Sziasztok, akarok venni egy második notit. 150e Ft alatt. Úgy sejtem, hogy Lenovo-IBM, vagy Packard-Bell márkájú lesz, amit eddig olvasgattam specifikációkat, ezek tetszettek a legjobban. Apple, Sony, és HP kizárva. Nem kell nagy akksi, tehát nem kell hogy 10-12 órát kibírjon (jó procival, integrált videókártyával, 10"-os monitorral megoldható, láttam már olyan Toshiba gépet). Elég ha 4-5 órát kibír. Fontos a WiFi, a nagy HDD, erős processzor, jó videókártya. Monitor végülis mindegy, de nem akarok 10" körüli kisgépet, szóval valami 14-15 körüli kéne. (jobban lehet nagyobb gépen gépelni, nagyobbak a billentyűk) jól jönne még egy numpad is, meg egy ODD, sok USB, és eSATA, meg videókimenetnek elég nekem egy VGA is, nem muszáj HDMI. Ja és a sok RAM is jó lenne, a legtöbb gép 2GB-tal szerelt, de némelyik 3-mal, inkább preferálnám a 3 GB rendszermemóriát. Legyen 64bites architektúra, és több magos proci, de szerintem ezek már alapvető dolgok manapság. Szóval kb. ezek az elvárások. Ujjlenyomat olvasó, kamera, meg ilyenek abszolút nem fontosak. Ha valakinek van valami jó tippje, esetleg bolt megjelöléssel, hogy hol érdemes, akkor azt megköszönném. Félig Győrben, félig Budapesten lakok, szóval szerintem nem lesz gond a beszerzéssel, e két városban biztos minden kapható, és minden van. A mostanim ami mellé ez lesz a második, az Toshiba, azzal is nagyon meg vagyok elégedve.
  11. Sziasztok. Van egy ToshibaSatelliteL30-as laptopom, kb. 2005-ben gyártották Japánban. Technikai adatok a memóriamodulra vonatkozóan: DIMM3: Nanya M2N 1G64TUH8D5F-AC 1 GB (2ranks, 8banks) SO-DIMM DDR2-800 (400 MHz) 64 bit SSTL 1.8 DIMM4:X 256 MB (1rank, 4banks) so-dimm ddr2 sdram ddr2-533 (266 MHz) 64 bit SSTL 1.8 Ez az architektúra 32 bites (x86), Intel Celeron processzorral szerelt, Ati Radeon 300 Mobile (M) külön videókártyával szerelt, Vista-t is támogatja valamennyire (én XP-t és Ubuntu 10.10-et használok rajta), szóval még ma is egészen használható, például programozni meg e-mail-eket olvasni meg digitális áramköröket tervezni tök jó. A gondom az, hogy kevesellem benne a memória mennyiségét, és feltételezem, hogy memória szektor hibás. Sosem szedtem még szét egy notebook-ot sem, és nem is értek a notik hardveréhez. Azt szeretném kérdezni, hogy van-e lehetőség rá, hogy vegyek bele másik memóriát? A fentiek alapján akkor van külön videómemória benne, és külön rendszermemória? Arra lenne mód, hogy a rendszermemória helyett, ami most 1 GB-os, vegyek mondjuk egy ugyanilyen szabványú, mondjuk Kingstone notebook memóriát, ami mondjuk 2 GB-os? Elképzelhető, hogy ha ugyanolyan frekvenciájú, és ugyanúgy DDR2 noti ram, akkor működne vele? Valaki tud ajánlani olyat, ami jó bele, és nagyobb? Lehet hogy jobban járnék, ha bevinném egy ExtremeDigital-ba, és megmondanám, hogy tegyenek bele nagyobbat. Gondolom a videómemória nem cserélhető. Ja és gondolom merevlemezt, ami ugyanúgy ATA / PATA típusú, azt nyugodtan tehetek bele nagyobb kapacitásút, igaz? Nagyon szépen köszi a válaszokat, egy bme-vik-es infós, aki nem ért a notik hardveréhez... bye
  12. Én sem szeretném hasonlítgatni, csak azért írtam hogy ~ el lehessen képzelni, hogy igenis nagyon szép lány.
  13. Igen értem ezt a ne egyél más tányérjából dolgot... De nagyon tetszik. Mondj még egy olyan lányt, akire az alábbiak mind igazak: -egy csomó TDK-t megnyert -rengeteget játszik PC játékokkal -csak 23 éves -elég hosszú a publikációs listája -kb. annyira szép mint Natalie Portman -folyton nevet és mosolyog -nagyon kedves, udvarias, bármikor bármiben segít, akármit megtenne hogy jobb kedved legyen vagy hogy segíthessen -okos, értelmes, -mindent kívülről, objektíven néz, még saját magát is -normális ruhái vannak, igényes, ad magára -nem bunkó, nincs elszállva magától, nem "a gazdag apuci egyetlen kiszlánykája" és még sorolhatnám. Nem találsz benne hibát. Lehet vele beszélgetni PC hűtésről, ókori görögökről, hangtechnikáról, a CoD összes epizódjának grafikus motorjáról, a C++ függvényeiről, az OOP programozásról, pszichológiáról, szépirodalomról, vagy amiről csak akarsz. Sőt, volt, hogy könyörgött, hogy hadd fizessen ő. Ciki helyzet volt, én akartam fizetni, de nem hagyta. Mondjuk egy hozzám hasonló gamer kockáktól hemzsegő fórumon ki akarhatna ennél tökéletesebb lányt a barátnőjének? Ja és amúgy most csinálja MSc után a második diplomáját. És a weboldalain (több is van neki) azt hangoztatja, hogy ő alulképzett, és ezt szégyelli. Én annak is örülnék, ha a BSc összejönne (mérnöknek tanulok).
  14. Nem teljesen értek egyet. Tapasztalat, hogy eddig még minden nő pozitívan értékelte, ha kifejeztem, hogy mit érzek. Persze ügyesen kell csinálni, és jól kell időzíteni. Nem érdeklődik, hogy van-e barátnőm, de a saját kapcsolatáról sem mesél. Csak megemlíti a barátját, mint mellékszereplőt, és a lényeg inkább az, hogy mi történt, amikor ő is ott volt: például nyaraltak valahol, és elkezd mesélni az ottani építészetről. A legtöbbször nem az egyetem, és még csak nem is hétköznapi dolgok a témáink. Általában elvont, tudományos, vagy épp filozófiai dolgokról szoktunk beszélgetni. Mindenféléről. Vicces mindezt úgy, amikor elhaladunk egy buszmegálló mellett, ami tele van adott szinten lévő emberekkel. Furán néznek, hogy mi meg mikről beszélgetünk. Viszont tényleg lehet, hogy csak barátnak gondol, vagy még ő sem tudja igazán, mit akar ebből. Majd ahogy az idő hozza. Sok buktató van. 1) én nem vagyok sem kutató, sem tudós, sem professzor, de még egy BSc-m sincs egyenlőre. 2) van barátja, elég régóta, és elég komolynak tűnik a dolog Azért a Budai Várba elviszem sétállni, sötétedés után, megnézni a város fényeit. Ártani nem fog. :-)
  15. Igen és ez eléggé az a fajta stádium, amikor össze szoktak házasodni, meg gyereket vállalni... Lehetséges, hogy csak annyi az egész, hogy nagyon-nagyon kedves természete van, és kedvel is engem, mint egy nagyon-nagyon jó barátot. Nekem meg nagyon tetszik mint nő, és ezért félreértelmezem az egészet. Tényleg sz1v4's. Mondjuk azért nagyon kíváncsi lennék, mit szólna hozzá, ha átölelném. Vagy megcsókolnám. Tényleg nagyon durva mikről beszélgetünk, milyen sokat, és hogy nézzük közbe egymást. Akármiről lehet vele beszélgetni, a hereméret és a monogamitás kapcsolatától az autizmuson át a japán teákig bármiről. Sőt, kérdezhetsz tőle PC-játék témakörben is. TDK-kat nyert, előadásokat tart, kutatásokat vezet. Én ennyire nem vagyok okos, mégis nagyon jól tudunk beszélgetni. És ez alapján azt hinnéd, biztos ronda szeplős és fura ruhái vannak. De nem! Nagyon csinos lány. Úgy szokott lenni, hogy szerdán felhívom, és a pénteket meg együtt töltjük. Ma szerda van, és most kivételesen nem hívtam fel. Meglátjuk, felhív-e mondjuk még a hétvége előtt.
×
×
  • Create New...