Jump to content
PirateClub.hu

citromy

Törzstag
  • Pontszám

    105
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Profile Information

  • Neme
    Férfi

citromy's Achievements

Jómunkásember

Jómunkásember (7/24)

2

Közösségi hírnév

  1. citromy

    Mi a véleményetek a mai filmekről?

    Én többre értékelek egy olyan filmet, ami új ötletekből épült, nem pedig valami képregénynek a sokadik megfilmesítése. Batmanből is már hány változat készült uramisten, és még mindig folytatják. A híres regények nem annyira bejáratott nevek szerintem. Utánanéztem mennyit kaszáltak a No country..., The Road és Shutter island című filmekkel, összeadtam, és a végösszeg fele annyi sincs mint a TDK esetében. Szóval én úgy vagyok ezzel, hogy egy jó regény/képregényből csináljanak filmváltozatot, de az már bosszantó, hogy a sokadik rókabőrt húzzák le egy névről és manapság ez történik. Jönnek sorra a legújabb Transformers, Vasember és Batman filmek, mindegyik hatalmas összegeket kaszál, de semmi eredeti ötlet vagy kreativitás nincs bennük.
  2. citromy

    Mi a véleményetek a mai filmekről?

    Szerintem nem a mai színészeket kéne megdorgálni, hanem az írókat akik felületes karaktereket alkotnak és a rendezőket, akik nem adnak teret az előadóknak. Szerintem a mostani Színészek közül igenis vannak nagyon tehetségesek, a baj csak az, hogy nagyon ritkán készül olyan film, amiben megcsillogtathatják tehetségüket. Szóba hoztátok a gyakori vágásokat és mozgó kamerát, nos ez szerintem az egyik fő ok, ami miatt egy színész képtelen megmutatni mit tud. Hogyan alakítson hatalmasat, ha a kamera csak néhány másodpercekre mutatja? Lehetetlen! Képregény-adaptációk? Szerintem ez csak azt mutatja, hogy mennyire nincs kreativitásuk a mai íróknak. Meg persze a pénz. Batman, Pókember, Vasember... mind bejáratott nevek amikkel könnyű nagyot kaszálni.
  3. citromy

    Kör 3

    Valaki már jól seggbe billenthetné ezt a sok Hollywood-i barmot, akik mindenről annyi rókabőrt húznak le amennyit csak lehet.
  4. citromy

    Mi a véleményetek a mai filmekről?

    Mekkora -ár a tüsszentős jelenet! Ma*dnem a torkomon akadt a kaja a röhögéstől Film címét tudja valaki?
  5. citromy

    Legjobb forgatókönyvírók

    Miért lenne hülyeség? Szerintem a Coen testvérek nagyon kitettek magukért, nagyszerűen megragadták a könyv lényegét és ugyanakkor a saját stílusuk is megtalálható benne, így a végeredmény kicsit jobban tetszett. Egyébként meg Kubrick-ot említeni mint legjobb forgatókönyvíró... Legjobb rendezőként valóban megemlítendő, de itt semmi keresnivalója. Az még oké, hogy csakis hozott anyagból (könyvek) dolgozott, de még csak nem is egyedül írta meg a forgatókönyveket. Mindig felkért valakit társ-írónak, aki a munka nagy részét elvégezte.
  6. Van már több topic is színészekről, filmekről és rendezőkről, de a forgatókönyvírókról egy sem, pedig a film egyik legfontosabb részéért felelősek. Nekem nagy kedvenceim: Robert Towne: a Kínai negyed című film miatt. Zseniális, intelligens történet és dramaturgia. Towne ezt simán megírhatta volna könyv változatban is, tuti, hogy mára klasszikus lett volna ( csakúgy, mint a film ). Carl Foreman: elsősorban a Híd a Kwai folyó miatt. A könyvet nem olvastam, de szerintem zseniálisan írta meg a szinopszist. Coen testvérek: kedvenc filmem tőlük még mindig a Fargo: a történet nagyon ott van, tele váratlan fordulatokkal, óriási szövegekkel és fekete humorral. A Nem vénnek való vidék forgatókönyve is rohadt jóra sikerült, olvastam a könyvet is, és szerintem még túl is szárnyalták annak a színvonalát, pedig elég magasan volt a mérce. Nicholas Pileggi: ő írta a Nagymenők és Casino című filmeket. Azt hiszem többet nem is kell mondanom.
  7. citromy

    Filmkvíz II. felvonás

    Ember gyermeke című film, fszben Cliwe Owen. Tehet valaki.
  8. citromy

    Az Avatar utódja az új 3D-s film?

    Viszont jobban kivitelezték, mint a Titánok harcát... Ott ugyanis nagyon látszott a szörnyek darabos "mozgása". Meg az is látszott, hogy ezek csak bábuk (kép lent). Technikai szempontból sztem az 1933-as King Kong-gal van egy szinten.
  9. Szerintetek mely filmek a műfajok legjobbjai? akció: Rambo; Gladiátor dráma: Száll a kakukk fészkére; 12 Dühös ember fantasy: A Gyűrűk ura; Múmia gengszterfilm: Keresztapa; Nagymenők; Borsalino háborús: Rettenthetetlen; A nagy szökés horror: Alien; Hellraiser kaland: Indiana Jones 1. és 3. része krimi: Kínai negyed; Goldfinger musical: Grease romantikus: Elfújta a szél thriller: A bárányok hallgatnak; Psycho; Cápa vígjáték: Airplane; Csupasz Pisztoly western: Volt egyszer egy Vadnyugat; Délidő; Tombstone
  10. citromy

    3 Legtúlértékeltebb Rendező

    Akkor ha mindketten vettünk egy nagy levegőt, folytassuk. Mikor mondtam én, hogy valaki azért jobb valakinél, mert több díja van? Vagy azt, hogy xy azért jó színész, mert nyert z díjat? Ráadásul ha te is egyetértesz, hogy az Oscar elég sokszor igazságtalan, ill. Depp nem érdemelt még díjat, akkor végképp nem értem min is vitatkozunk most?
  11. citromy

    5 legtehetségesebb színész és miért

    Lzprince, az a te bajod, hogy túlságosan szőrszálhasogató vagy. Mert ezek szerint egyet értesz mondandómmal, csak az arány miatt kötekedsz. Ez pedig szőrszálhasogatás. Mert természetesen nem lehet pontosan megadni, hogy most hány százalékos erővel játszott Brando, csak egy viszonyítást lehet adni. Én mindössze így tettem...
  12. citromy

    Mi a véleményetek a mai filmekről?

    Mi a véleményetek a 3D-ről, a legújabb Hollywood-i divatról? Egyesek ebben látják a filmipar jövőjét, mások szerint csak egy újabb fejőstehén, ami semmivel sem növeli a film élményét. Sajnos az első tapasztalatok nem nyűgöztek le. Avatar és Alice 3d moziban nézve sem adtak plusszt. Egyébként is, mennyiben javíthat egy filmen a térhatás? Mert ugyebár ha rossz a film, akkor azt nem valószínű, hogy képes megmenteni a 3d hatás, ha meg jó, akkor úgyis a filmre koncentrálunk, nem a külcsínre. Egyéb vélemények? Mellesleg szerintem messze van még ez a technika a tökéletestől. Azért közel sem nyújt olyan érzést, mintha valóban ott lennél...
  13. citromy

    5 legtehetségesebb színész és miért

    Hát, ha szerinted Depp megközelíti Brando-t, akkor bizonyára nem láttad a Rakparton, Vágy villamosa, Utolsó tangó párizsban című filmeket. Azokhoz képest Brando pedig igenis csak fél gőzzel játszott, ennél SOKKAL többet tudott, csak idősebb korára kissé ellustult, már nem érdekelte annyira ez az egész. Depp pedig mindent beleadott, elvégre az egyik legjobb alakítása volt (az Én, Pán Péter és Ed Wood mellett).
  14. citromy

    3 Legtúlértékeltebb Rendező

    Nem dobálóztam vele, csak egy kiragadott példa volt, hogy csoda, hogy még vannak ehhez hasonló igazságos döntések. Mert látva, hogy mennyire a felszínes filmeket és alakításokat értékeli az akadémia (Titanic; Russel Crowe - Gladiátor; Steven Spielberg) azt várná az ember, hogy Depp már legalább 2 díjjal rendelkezik. De a kérdésem megint csak az, hogy melyik szerepléséért érdemelt volna szobrot szerinted?
  15. citromy

    Mi a véleményetek a mai filmekről?

    Bale fapofájú alakításai engem sem nyűgöznek le. Bizony a Gépészben jó volt, de a Terminator Megváltásban szerintem még Sam Wortington is lejátszotta... Az meg, hogy Keanu Reeves-szintű nagyon találó, elvégre Reeves "híres" arról, hogy csak néhány arckifejezéssel rendelkezik. Amerikai pszicho? Rám nem gyakorolt különösebb hatást Bale játéke... Ez egy "látványos" karakter volt, aminek emlékezetes eljátszásához nem kell egy színész talentumnak lenni. Szerintem Denzel Washington a Kiképzésért, vagy többi jelölt közül: Russel Crowe - Csodálatos Elme, Sean Penn - Nevem Sam jobban megérdemelték az év legjobb alakításáért járó szobrocskát... Nagy Denzel rajongó vagyok, de talán én Sean Penn-nek adtam volna, csak néztem, hogy mennyire zseniálisan megformálta az egyébként rendkívül nagy kvalitást igénylő karaktert.
×
×
  • Create New...