Jump to content
PirateClub.hu

pcmarci

Veterán
  • Pontszám

    16
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

About pcmarci

  • Születésnap 10/18/1995

Contact Methods

  • MSN
    pcmarci@hotmail.com

Profile Information

  • Neme
    Férfi
  • Lakhely
    Bábolna

pcmarci's Achievements

Pelenkás Bajkeverő

Pelenkás Bajkeverő (3/24)

1

Közösségi hírnév

  1. pcmarci

    Írd be könyökkel: pirateclub

    piotrgasytrecvlub A vege egesz jol sikerult.
  2. pcmarci

    Zenei játék

    tok jo nyugis szam, lehet elkezdek DnB-t hallgatni 8/10 Erre a napokban talaltam ra, asszem valami radioban http://www.youtube.com/watch?v=fV0GVgIDsps picit halk a video, de nem veszes
  3. pcmarci

    Melyik a leggyorsabb böngésző?

    Ez nezoponttol is fugg. Ha azt nezzuk, melyik reagal a leggyorsabban akkor szerintem a jo oreg lynx a nyero. Ha az a fontos hogy gyorsan hozza be az oldalakat akkor talan chromium, esetleg egyeb webkitesek. Ha inkabb az arany kozeputat keressuk a kezelhetoseg es a gyorsasag kozott akkor a mai gepeken firefox, vimperator kiegeszitovel sokmindenre kepes (egy kis gyakorlas utan). En most chromiumot hasznalok, de szeretek mindent kiprobalni.
  4. pcmarci

    Windows vs. Linux

    Elég kihaltnak tűnik a topic, ám úgy gondolom egy év elteltével újra leírom a véleményemet, mert sokat változott, és lehet hogy valakinek felkelti az érdeklődését. Az előző hozzászólásomban írtam is hogy problémákba ütköztem. Ám azóta sokat bújtam a fórumokat (meg Wikipédiát is ) és végülis szinte minden problémám megoldódott. Már kb. háromnegyed éve linuxozok, az utóbbi pár hónapban pedig már nagyon hozzászoktam. Még mindig van Dual Bootban egy Windows XP, mert ha jönnek a haverok LANozni akkor ott a játék kényelmesebb, egyszerűbb. Az előző problémáim megoldódtak nagyjából, és még sok más is, tehát szinte mindenre van megoldás. (Ha kell leírok pár dolgot PMben) Már áttértem Ubunturól Archra, és szerintem izgalmasabb az egész rendszer mint egy Windows. Igazából bármi megoldható egy Linuxszal, sok olyan dolog is ami Windowszal nem. (pl. mpd, pulseaudio) Ha nagyon játszani akarsz vele, akkor is találsz izgalmas játékokat bőven, tehát abból nincs hiány. Kezdő usereknek is adható Linux, szerintem sokkal gyorsabban tanulható mint a Windows. Én kb. 3 évig használtam Windows-t és majdnem 1 évig GNU/Linuxot, és sokkal könnyebben kiismertem az utóbbit. Persze ez nem azt jelenti hogy egy hónap után minden menni fog, csak hogy sokminden . A piaci kiszorításról annyi a véleményem, hogy ha a Microsoft a Windows 8ban alkalmazkodni tud a manapság egyre elterjedtebb ARM processzorok teljesítményéhez és sikerül egy olyan rendszert létrehoznia ami ezeken is gyorsan fut és könnyen használható akkor van esélye. Ha nem akkor vagy az Apple veszi át a helyét vagy a szabad szoftverek kerülnek előtérbe.
  5. Ha a hangkimenet működik akkor a driverrel semmi gond. Ellenőrizd a hangkártyád beállítópaneljében hogy a mikrofon van kiválasztva mint alapértelmezett bemeneti eszköz. Nálam ha jól tudom mindig a vonalbemenet volt kiválasztva alapértelmezetten. Ezt megteheted a Windows beépített hangerőszabályzó programjában is csak ott a menüben be kell pipálni a speciális szabályzókat. (vagy valami hasonlót) Remélem segítettem!
  6. Szia! Nem vagyok szakértő a témában, viszont van pár tippem: 1. Próbáld meg törölni, és újra létrehozni a lemezen a partíciót. Esetleg a meglévőt növelni. 2. Próbáld másik számítógépen, hogy megtudd hol a hiba. 3. Nézz utána, hátha kell egy külön driver a merevlemezhez, bár ezt kötve hiszem. 4. Nézd meg ezt: http://hddguru.com/software/2007.07.20-HDD-Capacity-Restore-Tool/ 5. Ha nem jön be akkor ezt: http://www.techsupportforum.com/forums/f16/new-hard-disk-should-be-1tb-is-32mb-342132.html Most ennyi edit: code tag-ek kimaradtak
  7. pcmarci

    Win7 FONTOS Segitség..

    Üdv, 1.: A Windows.old mappa a C: meghajtód régi fájljait tartalmazza, tehát minden adat, amit a C: meghajtón tároltál, ebben van. Nézd át hogy van-e benne fontos adat, ezután nyugodtan törölheted, nem fog semmi vizet zavarni ha jól tudom. 2.: Bármilyen partícionáló program meg tudja csinálni hogy csak az egyiket formázza le, csak rajtad múlik hogy a megfelelőt válaszd ki. Ha C:-t akarsz formázni, akkor azt a rá telepített Windows alól nem fogod tudni megtenni, de ha van egy Windows-telepítő vagy egy akármilyen LiveCD-d akkor bármelyikkel meg tudod ezt tenni. Azonban ezek nem biztos hogy fel fogják ismerni, melyik volt a C: és melyik a D: partíció, ezért számíts rá hogy majd méret, vagy rajta lévő fájlok alapján kell ezt megtenned. Nagyjából ennyi, azthiszem érthető voltam.
  8. Üdv! Ha grafikus felületen szeretnéd ezt csinálni akkor Visual Basic lenne a legmegfelelőbb számodra szerintem, karakteres felületen Free Pascal. De egyébként ha tovább is akarsz programozni akkor inkább a C-t ajánlanám kezdésnek, szerintem elég könnyen tanulható a többi nyelvhez képest. Megjegyezném hogy nem vagyok tapasztalt programozó, csak kezdő, minimális szinten ismerem a nyelveket.
  9. pcmarci

    Windows vs. Linux

    Nos én próbáltam a Linuxot (ubuntu/lucid), eléggé kezdő vagyok hozzá, de nagyon tetszik. Ennek ellenére maradok Windowsnál, mert én főleg játékra és Ventrilo-s beszélgetésre használom a gépet, és a Ventrilo 2.1.4 wine alatt csak úgy futott hogy nem tudtam beszélni :S. Lehet hogy csak én voltam béna hozzá, de a 3D gyorsítás is elég gyenge a beépített open-source driver által az ati radeon X1300as kártyámra sajnos, az effektek mentek, de a WoW elég alacson FPSen és sok lagból adódó hibával ment csak. Ezért maradtam windowsnál, de szívesen linuxoznék, mert érdekes rendszer ha érdekel a téma. Összegezve: - Lehet játszani linuxon, csak ati kártyával és wine-vel nehezen kivitelezhető. - Online beszélgetni is lehet, csak nem Ventriloval, hanem mondjuk TeamSpeak-kel. - Valószínűleg mindenre lehet használni, ha másképp nem akkor wine. - De meg kell tanulni használni, megérteni a logikáját és venni a fáradtságot, hogy egy dolgot amit windowson 30 sec alatt elintéztél akkor linuxon tovább foglalkozni vele.
  10. pcmarci

    Vakard meg a fejed a billentyűzettel

    .-ÁŰÚ_é., ez jött ki és sok szemét
  11. Nekem osszesen kb. 85.2 GB, de nekem eleg, mert a regebbi dolgokat kiszorom, amirol tudom hogy folosleges.
×
×
  • Create New...