Jump to content
PirateClub.hu

Karácsonyi puncs receptek


GirlPower
 Share

Recommended Posts

puncs1.jpg

 

Hogyan kell puncsot készíteni?

Egy téli összejövetel szinte elképzelhetetlen puncs nélkül. Mindenki fejében létezik egy elképzelés arról, hogy milyennek kell lennie a puncsnak, s ennek megfelelően több száz különféle változata létezik a hidegtől a melegig, a klasszikus angoltól a trópusiig. A punch szó perzsa nyelven eredetileg ötöt jelent, vagyis az öt hozzávalót: alapszesz, citrom, fűszerek, tea és víz. A bólé olyan szoros rokonságot mutat a punccsal, hogy gyakran szinonimaként emlegetik, egyesek viszont a meleg változatot azonosítják be a punccsal, míg a bólét a hideg verzióval.

 

  1. Forró puncs egyszerűen
    • Hozzávalók: 1 l száraz vörösbor, 1 l narancslé, 250 g kristálycukor, 8 tojássárgája, 0,5-1 dl rum, 1 tk fahéj, 1 tk szegfűszeg, ½ csillagánizs.
    • A tojássárgáját cukorral elkeverjük, majd vízfürdő felett robotgéppel habosra keverjük. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl forró a víz.
    • Amikor krémessé válik, apránként adjuk hozzá a vörösbort, amíg kissé lehűl.
    • Öntsük át egy nagy főzőedénybe, adjuk hozzá az összes vörösbort, narancslét, rumot és a fűszereket.
    • Négy-öt percig lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett főzzük.
    • Nagy puncsos tálban tálaljuk.
  2. Eredeti angol puncs
    • Hozzávalók: 0,5 l édes vörösbor, 0,5 l édes fehérbor, 3 dl rum, 1 kg kristálycukor, 4 citrom, 4 narancs.
    • Hámozzuk le a gyümölcsök sárga héját.
    • A héjakat 1 l vízzel felforralom, majd ezt követően hozzáöntöm az alkoholt.
    • Adjuk hozzá a cukrot, és forráspontig hevítsük.
    • Csavarjuk bele a gyümölcsök levét, és jól keverjük össze.
    • Azonnal tálaljuk.
  3. Barbadosi Rum Punch: e híres puncs a küldetésükből hazatérő angol katonák egyik kedvenc itala volt, még versbe is foglalták: „One Sour, Two Sweet, Three Strong and Four Weak”. Egy savanyú (egy rész citrom), két édes (két rész cukor), három erős (három rész rum) és négy gyenge (négy rész víz).
  4. Trópusi puncs
    • Hozzávalók: 1,5 l ananászlé, 3,5 dl narancslé, 3,5 dl limonádé, 3,5 l víz, fél bögre cukor, 1 l gyömbér ízű üdítőital. Narancsgerezdek, cseresznye, eper a díszítéshez.
    • Keverjük össze az össze hozzávalót, kivéve a gyömbéres üdítőt, majd tegyük be a hűtőbe.
    • Tálalás előtt adjuk hozzá a gyömbért.
  5. Alkoholmentes karácsonyi puncs recept
    • Hozzávalók: 1 l vanília fagylalt, 8 dl hűtött gyömbér ízű üdítőital, 2 pohár ananászlé, 2 pohár narancslé, fél pohár citromlé, negyed pohár méz, 2 teáskanál Maraschino cseresznyelé.
    • Keverjük össze az ananászlét, a narancslét és a citromlét a mézzel, majd tegyük a hűtőbe.
    • Egy puncsos tálba kis gombócokként halmozzuk fel a fagylaltot, majd öntsük rá a gyümölcslé és méz keverékét. Majd addig keverjük, míg a fagylalt teljesen feloldódik.
    • Adjuk hozzá a gyömbéres italt, és tálaljuk.
  6. Reméljük mindenki megtalálta a neki legszimpatikusabb receptet! Egészségetekre!
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...