Jump to content
PirateClub.hu

honlap online


taraaa
 Share

Recommended Posts

Hali, a kérdésem az lenne, hogy van egy weboldalam amit xampp szerverrel üzemeltetek, és felszeretném tölteni online, anno már vettem domain-t sikerült is feltöltenem, de akkoriba még nem probáltam ki az adatbázist hogy az online hogy megy, szóval a mysql táblákat, pl egy regisztrációt, azt hogy fogja észre venni a tárhely? mármint oké hogy simán feltöltöm a tárhelyre, de müködni fog ? észre veszi és megy az sql fájlt és megy? vagy külön máshova kéne feltöltenem?

 

másik kérdésem az hogy ha online sikerült beállítanom a weboldalt, hogy fut meg minden, na és én ezt úgy tudom hogy a google nemfogja megtalálni, mi kéne ahoz hogy megtalálja? valami parancs kód a forráskódba? vagy külön venni kell a tárhelynél hozzá valamit?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Az sql-edet exportáld ki (mivel xamppot használsz, legegyszerűbb, ha phpmyadminból vagy egy exporter scriptel kidumpolod), majd lépj be a tárhelyed adatbázis managerébe (myadmin lesz ez is) és ott töltsd fel.

 

Xamppnál elő szokott fordulni, hogy a karakterkódolásoddal gondok lesznek. (latin2, iso-8859-2, iso8859-1 vs utf8). HA ilyen gondod van, akkor egy IDE-ben minden file-odat mentsd át UTF-8 kódolásúra, esetlegesen a teljes db-d illesztését (php mysql connectnél) és a táblákat kézzel egyenként utf-8-ra szintén rakd át. Mindig legyen backupod mindenből, az ilyen mókolásokkal könnyedén taccsra vághatod az egész bazárt :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...